1. Home
  2. Olympische rel: Ongelijkheid in de ring – Italiaanse bokster verliest tegen transgender tegenstander
shutterstock 2282620575

Olympische rel: Ongelijkheid in de ring – Italiaanse bokster verliest tegen transgender tegenstander

sport02 aug , 13:30
Het is werkelijk ongelofelijk! Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de deur opengezet voor transgender boksers om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dit besluit zorgt voor een ongekende rel in Italië, waar de 25-jarige vrouwelijke bokser Angela Carini moest opgeven na een brute nederlaag tegen de Algerijnse Imane Khelif. Het publiek is woedend en voelt zich verraden door het IOC.
Angela Carini, die door veel Italianen als nationale heldin wordt gezien, had geen schijn van kans tegen Khelif. Al na 46 seconden moest ze de strijd staken vanwege de ondraaglijke pijn. “Dit is niet eerlijk!” riep ze uit, zichtbaar aangeslagen. En terecht! Khelif, die eerder was gediskwalificeerd voor het WK vanwege een te hoog testosterongehalte, mocht nu ineens wel meedoen aan de Olympische Spelen. Het is een klap in het gezicht van elke eerlijke sporter en liefhebber.
De Italiaanse kranten staan vol met verontwaardiging. Zelfs de linkse krant La Repubblica probeert de zaak te verdraaien door te suggereren dat er een complot van Elon Musk en Rusland achter zit om de Olympische Spelen in diskrediet te brengen. Wat een absurditeit! Het echte probleem ligt bij het IOC en hun idiote besluit om boksers met twijfelachtige geslachtskenmerken toe te laten.
Zelfs de Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft zich in de kwestie gemengd, wat de diplomatieke spanningen met Algerije alleen maar verder heeft aangewakkerd. Algerije, dat Rusland heeft vervangen als belangrijkste gasleverancier voor Italië, zou nu wel eens zijn leveringen kunnen heroverwegen. Dit is een schoolvoorbeeld van hoe woke-denken de werkelijkheid en de rechtvaardigheid verstoort.
De grote meerderheid van de Italianen is het erover eens: deze wedstrijd had nooit mogen plaatsvinden. Het is een gevolg van de doorgeschoten woke-ideologie die de sportwereld in zijn greep houdt. We moeten een halt toeroepen aan deze waanzin en terugkeren naar een eerlijke en rechtvaardige sportcultuur. De Olympische Spelen zouden een podium moeten zijn voor de beste atleten ter wereld, niet een speelveld voor ideologische experimenten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten