1. Home
  2. Plasterk dropt waarheidsbom: Echte dreiging van radicale moslims, niet van conservatieve christenen
160411 plasterk university of amsterdam overeu2016nl 26375372295

Plasterk dropt waarheidsbom: Echte dreiging van radicale moslims, niet van conservatieve christenen

Opinie02 aug , 14:00
Ronald Plasterk heeft met zijn column in De Telegraaf de spijker op de kop geslagen. De hypocrisie van de linkse elite in Nederland is weer eens pijnlijk duidelijk geworden. Terwijl conservatieve christenen worden aangevallen voor hun vermeende invloed op de samenleving, wordt de werkelijke dreiging genegeerd: radicale islam.
In zijn column wijst Plasterk terecht op het feit dat het christendom in Europa allang geen dominante macht meer is. De tijden van kruistochten en koloniale expansie liggen ver achter ons. Het christendom is in Europa een privékwestie geworden. Toch worden conservatieve christenen keer op keer ten onrechte aangewezen als de boosdoeners in het debat over vrijheid van meningsuiting en religiekritiek.
De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, illustreert deze verdraaiing van de werkelijkheid perfect met haar Instagram-post waarin zij conservatieven bekritiseert en hun bezwaren tegen satirische uitbeeldingen belachelijk maakt. Ze stelt dat satire en dragcultuur deel uitmaken van de Europese traditie van zelfrelativering en religiekritiek. Maar Halsema vergeet dat de echte dreiging niet van conservatieve christenen komt, maar van radicale islamisten schrijft Plasterk.
De aanval op Charlie Hebdo en de moordpartijen door islamitische extremisten in Europa tonen aan waar de echte gevaren liggen. Plasterk benadrukt terecht dat als je satirische religiekritiek wilt leveren, je dat beter kunt richten op de radicale islam, die daadwerkelijk een bedreiging vormt voor de vrijheid en veiligheid in Europa.
Het is de omgekeerde wereld dat linkse politici en media conservatieve christenen als zondebok gebruiken, terwijl ze de werkelijke dreiging negeren. De dreiging voor het einde van de beschaving komt niet van het christendom of het jodendom, maar van een deel van de islam dat met geweld de wereldheerschappij nastreeft.
Bij De Dagelijkse Standaard staan we pal achter Plasterks analyse. Het is hoog tijd dat de linkse elite in Nederland wakker wordt en de echte problemen onder ogen ziet. Conservatieve christenen zijn niet de vijand. De echte strijd gaat tussen de vrije wereld en radicale islamisten die onze vrijheden bedreigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten