shutterstock 2304400857
Politie spreekt dat deze afrekening in de relationele sfeer ligt.

De multiculturele samenleving: Conflicten oplossen met explosies – dit blijkt ook weer in Haagse Mariahoeve het geval

Binnenland18 dec , 11:00

De explosies in Den Haag, waarbij zes mensen omkwamen en een woningblok werd vernietigd, zijn een tragisch hoofdstuk in de voortdurende saga van een multiculturele samenleving waarin conflicten steeds vaker met geweld worden opgelost. Dit keer gaat het niet eens om een crimineel conflict over drugs of geld, maar om een verbroken relatie. Ja, u leest het goed: relationele perikelen zijn de aanleiding voor een catastrofe die tientallen levens verwoestte blijkt uit onderzoek van het AD. Dit is de harde realiteit van een samenleving die weigert de ogen te openen voor de keerzijde van haar 'diversiteit'.

De ex-partner van de eigenaresse van de bruidsmodezaak, Moshtag B. (33), wordt ervan verdacht de opdrachtgever te zijn van deze gruwelijke aanslag. Volgens de politie lijkt het erop dat de explosies bedoeld waren om de vrouw materieel te treffen, niet om een appartementencomplex op te blazen. Maar zelfs in zijn 'wraak' liet deze man een spoor van dood en verderf achter. Zes mensen verloren hun leven, vier anderen belandden in het ziekenhuis, en tientallen zijn hun huis kwijtgeraakt.

Het excuus dat dit 'niet de bedoeling' was, is te absurd voor woorden. Als je explosieven inzet, weet je dat het dodelijke gevolgen kan hebben. En toch wordt dit soort gedrag verdedigd of verzwegen door de usual suspects die blind blijven voor de desastreuze gevolgen van hun dogma's.

De drie mannen die de aanslag uitvoerden – Ilyas (23), Mourad (29), en Adil (33) – zijn geen grote vissen in het criminele circuit, maar ze hebben wel een geschiedenis van geweld. Mishandelingen, bedreigingen, en zelfs een mislukte ontvoering staan op hun naam. Dit zijn geen mensen die thuishoren in een samenleving waarin de rechtsstaat en respect voor anderen centraal staan. Toch liepen ze vrij rond, klaar om hun volgende destructieve daad te plegen.

Wat hier zichtbaar wordt, is een patroon dat we vaker zien in multiculturele samenlevingen waar traditionele eer- en wraakculturen diep geworteld zijn. Conflicten worden niet opgelost met dialoog of in de rechtszaal, maar met geweld. Explosieven, messen en dreigementen zijn steeds vaker het middel waarmee men zijn 'gelijk' haalt. Dit is geen incident. Dit is een symptoom van een samenleving die weigert om grenzen te stellen aan gedrag dat totaal onacceptabel is.

Het is schokkend dat, zelfs na zulke gebeurtenissen, er nauwelijks kritische vragen worden gesteld over de maatschappelijke context waarin dit geweld plaatsvindt. Politici die de multiculturele samenleving blijven verheerlijken, zijn direct verantwoordelijk voor het normaliseren van dit soort gedrag.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Wat deze explosies ons opnieuw laten zien, is dat de prijs van naïviteit in de multiculturele samenleving te hoog is. Het gaat niet alleen om miljoenen euro's aan schade, maar om mensenlevens en een samenleving die steeds verder desintegreert. Tot wanneer blijven we accepteren dat de normen en waarden die deze gewelddadige cultuur voortbrengen, worden getolereerd in een land dat ooit bekend stond om zijn vrede en veiligheid?

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten