Frans Timmermans, lijsttrekker voor GroenLinks/PvdA, kwam weer met een van zijn zogenaamde "oplossingen" voor de armoede in Nederland: het verhogen van het minimumloon naar €16,- per uur. Hoewel dit op het eerste gezicht wellicht sympathiek klinkt, verhult het een gevaarlijke realiteit. Timmermans' bewering dat "je rond moet kunnen komen van je salaris" is een waar iedereen zich in kan vinden. Niemand wil dat mensen in armoede leven. Maar zijn voorgestelde "oplossing" heeft enkele ernstige bijwerkingen.
Laten we eerlijk zijn: het verhogen van het minimumloon met enkele euro's zet extra druk op de middenstand. Bedrijfseigenaren, vooral kleine
ondernemers, zullen hogere salariskosten moeten dragen. Dit zou kunnen leiden tot hogere prijzen voor consumenten, minder aanwervingen of zelfs ontslagen. En wie profiteert er uiteindelijk? De
overheid. Deze mensen zullen inderdaad minder toeslagen ontvangen en meer belasting betalen, waardoor de rijksbegroting wordt gespekt.
Timmermans' voorstel betekent feitelijk dat de middenstand armer wordt, terwijl de overheid rijker wordt. En dit alles zonder rekening te houden met de bredere economische gevolgen, zoals een verslechterende internationale concurrentiepositie vanwege hogere productiekosten.
Het huidige Nederlandse toeslagenstelsel is al complex genoeg. Het simpelweg verhogen van het minimumloon zonder rekening te houden met de bredere economische context is niet alleen kortzichtig, maar kan ook meer kwaad dan goed doen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. Wat Nederland nodig heeft, zijn pragmatische, goed doordachte oplossingen die zowel werknemers als werkgevers ten goede komen, in plaats van impulsieve, populistische voorstellen die alleen maar goed klinken in soundbites.