1. Home
  2. -Frits Bosch- Harris wint de ‘battle of the sexes’ en wellicht ook VS verkiezingen
frits

-Frits Bosch- Harris wint de ‘battle of the sexes’ en wellicht ook VS verkiezingen

Opinie09 okt , 12:30
Het ziet er niet goed uit voor Donald Trump. Dat komt door de ‘battle of the sexes’ ofwel de toenemende kloof tussen mannen en vrouwen qua kiezersgedrag. Vrouwen winnen.
Mannen worden steeds rechtser en vrouwen steeds linkser. Mannen hebben een voorkeur voor Donald Trump met 4 punten en vrouwen hebben een voorkeur voor Kamala Harris met 10 punten. Daar komt bij dat vrouwen veel actiever zijn qua stemmen dan mannen. Mannen menen dat zijn op basis van hun sexe gediscrimineerd worden en vrouwen denken hetzelfde over hun sexe. Tijdens Obama was het verschil tussen mannen en vrouwen die Democratisch stemden 5 punten, nu 15 punten volgens een Gallup poll. Vrouwen zijn vooral naar Democraten gegaan na de opkomst van de Me-too beweging en ze worden nu bevestigd met het abortus standpunt.
Elon Musk vertelt Tucker Carlson dat over de afgelopen drie jaar honderd duizenden illegalen door Democraten geïmporteerd zijn en gelegaliseerd zijn om Democraten te stemmen in de swingstates waar de marges zeer beperkt zijn. Hij voorspelt dat als Harris dan wint dat dit dan de laatste verkiezingen zijn geweest.
Trump belooft vrouwen veiligheid en geen zorgen over abortus. In 2020 stemde een meerderheid vrouwen Trump, nu is dat een minderheid. In 2020 besloegen vrouwen 54% van de kiezers. In de swingstates hebben inmiddels twee keer zoveel Democratische vrouwen geregistreerd als mannen. Dat maakt het zeer lastig zo niet onmogelijk voor Trump om gekozen te worden. Lichtpuntje is dat de hype rond Harris is gaan liggen en ze niet bijster intelligent overkomt in interviews. Spannend blijft het.
Frits Bosch, econoom en socioloog, auteur van Links Verdriet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten