1. Home
  2. Theo Janssen wordt langzamerhand een probleem

Theo Janssen wordt langzamerhand een probleem

Geen categorie03 okt 2011, 17:44
En dat zeg ik niet omdat het tegenwoordig nogal populair is om de stersmiddenvelder af te zeiken - zeker in Ajaxkringen. 
Nee, het probleem is niet zo zeer zijn prestaties op het veld, als wel zijn houding. Hij wordt steeds cynischer (nu al!) en heeft duidelijk genoeg van de kritiek op zijn spelwijze.
Zo reageerde hij gisteren na de nederlaag tegen FC Groningen meteen door te stellen dat het inderdaad allemaal aan hem lag, en dat we zijn positie maar weer eens moesten bespreken. Het zal je niet verbazen dat hij dat niet serieus meende: het tegengestelde is waar. Hij vindt het belachelijk dat men hem bekritiseert en wil dat we over andere dingen praten.
Het AD merkt terecht op dat dergelijk cynisme vaak dodelijk is in de topsport (maar voegt daar aan toe dat het Janssen voorlopig op de been houdt):

Theo Janssen is de discussie rond zijn persoon zo zat, dat hij al lijkt te vervallen in cynisme. Dat is doorgaans dodelijk voor een topsporter, maar vooralsnog houdt het de tegenvallende topaankoop van Ajax op de been.

Janssen is een prima speler, maar geen Ajacied. Dat zei ik maanden geleden al, en daar sta ik nog steeds achter. Zijn opvatting van topsport is ... te amateuristisch. Hij wil lekker van het leven kunnen genieten. Dat is prima - op zich is daar niets mis mee - maar als je voor Ajax speelt verwachten de supporters toch een andere houding van je. Of je leeft voor je sport, of je doet dat niet. Mensen met de laatste houding kunnen het prima doen bij FC Twente en Vitesse, maar ze horen niet thuis bij Ajax. Punt. Einde debat.
De enige manier waarop Janssen dit hele gebeuren kan overleven (sportief dan) is door:
A) Beter te spelen
B) Het cynisme meteen te laten varen en serieus bezig te zijn met zijn sport.
Verandert hij niet, dan kon het weleens een bijzonder lastig verhaal worden voor de beste middenvelder van Nederland.
Overigens is Frank de Boer ook schuldig aan deze problematiek. Hij wist wat en wie hij in huis haalde met Janssen, en wat zijn sterke en zwakke punten zijn. Hij moet gewoon de touwtjes in handen krijgen en doen wat hij zo goed deed bij Twente. Wil De Boer dat niet, omdat het niet bij zijn team zou passen, dan heeft hij een grote fout gemaakt en moet hij Janssen in staat stellen zijn carriere bij een andere club voor te zetten.
Foto: Photobucket.com, door Ajax1.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten