George Soros is een bekend man geworden, zeker in Nederland na de berichtgeving dat hij betrokken zou zijn bij het aanzetten tot demonstraties tegen Zwarte Piet in Nederland. De speculant is verder bekend van het 'cashen' op de crash van de Britse pond en het politiek beïnvloeden van soevereine democratieën via subversieve methoden, zoals strategische attitudeprogramma's. Soms krijgt de speculant echter ook de deksel op de neus.
Zoals afgelopen week toen de handelsoorlog onder leiding van Donald Trump tegen China wel effect had, maar het de markten niet definitief op de pijnbank kon leggen. Ook de problemen in Hong Kong leken zich als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Met de intrekking van de 'uitleveringswet' is de rust wedergekeerd. De markten stabiliseren en Soros voorspellingen over de zwakte van de Aziatische markt bleek onjuist.
De Chinezen zijn er trots op dat ze de speculaties van Soros konden weerleggen, al is het natuurlijk logisch dat ze in Beijing ook op een speculant met een miljardenvermogen reageren: met de openbare aanvallen op de Aziatische markten maakt Soros zichzelf wereldkundig. Dat terwijl het kabinet de speculant nog niet op de vingers heeft getikt vanwege de subversieve demonstratietactieken van de politieke manipulator.
Voor Soros wordt de handelsoorlog tussen de VS en China dan ook negatief afgesloten: de Aziatische markten bleken gewoonweg sterker dan hij dacht en hij heeft ondertussen zijn pensionering aangekondigd: hij gaat zich alleen nog focussen op 'politieke filantropie' zoals het voorschrijven van het D66-verkiezingsprogramma. Of wellicht het direct financieren van de Europese partij Volt.