Goed nieuws vanuit de medische sector: een A.I.-systeem ontworpen door onderzoekers van de universiteiten van Surrey, Warwick en Florence is het gelukt om hartfalen te detecteren op basis van statistische analyse. Met deze technologie kunnen bestaande methoden voor onderzoek naar hartkwalen worden verrijkt en mogelijk levens gered, via Forbes.
De onderzoekers van de drie universiteiten lieten in hun studie zien dat complexe algoritmes in staat zijn om gegevens, verzameld over het hart van een patiënt, te analyseren en hartfalen te voorspellen. Met deze doorbraak wordt het in de toekomst mogelijk om minder complexe methoden te gebruiken om bijvoorbeeld congestief hartfalen te detecteren.
Tevens is de accuraatheid met 100% zeer betrouwbaar, wat natuurlijk ook zijn voordelen heeft bij het diagnosticeren van mogelijke hartproblemen. Hierdoor is de kans op een foutieve no-effect meting kleiner waardoor er meer zekerheid is bij patiënten over de toestand van hun lichaam.
Soms lijkt het erop dat zaken als massa-immigratie, woningnood en andere zaken de waan van de dag opslokken in een flinke portie van negativiteit. Met berichten zoals over burgemeester Halsema en de ellende in de hoofdstad lijkt er soms alleen maar erger te worden.
Maar het zijn de berichte als deze waar je wel blij van wordt. Door de steeds verder ontwikkelde medische sector zijn mensen in staat om langer en gezonder te leven. Een prachtige doorbraak dus.