Het voormalige PVV-raadslid bekeerde zich tot de islam en staat nu volledig achter DENK.
Geen enkele Nederlandse politicus heeft zo'n radicale draai gemaakt als Arnoud van Doorn. Zelfs het gedraai van Mark Rutte is er niets bij. Van Doorn was ooit een rechtse PVV'er in de Haagse gemeenteraad. Nadat hij uit de fractie werd geschopt wegens het stelen van fractiegelden, begon Van Doorn zijn eigen fractie. Maar dat was nog niet alles: niet veel later maakte de voormalige PVV'er bekend dat hij was bekeerd tot de islam.
Van Doorn is niet zomaar een moslim, maar is een aanhanger van de zeer radicale salafistische stroming. Hij richtte in Den Haag zelfs een eigen partij op voor de gemeenteraadsverkiezingen: de Partij voor de Eenheid (PvdE). Daarin werkt Van Doorn samen met figuren die nóg radicaler zijn dan hijzelf: PvdE-raadslid Abdoe Khoulani raakte in opspraak toen hij zijn steun voor ISIS uitsprak. In de komst van DENK ziet Van Doorn een kans om het islamitische gedachtegoed ook in de nationale politiek te laten horen. Hij post dan ook trots een foto op twitter met een DENK-muts, terwijl hij een ondersteuningsverklaring voor de partij tekent:
https://twitter.com/ArnoudvDoorn/status/822137980643143681
Het is echter niet duidelijk of DENK wel zit te wachten op de handreiking van Van Doorn. In tegenstelling tot Van Doorn, die openlijk extremistische opvattingen huldigt, cultiveert DENK juist een gematigd imago. Een aantal weken geleden beweerde Van Doorn al dat hij met DENK een "niet-aanvalsverdrag" zou hebben gesloten, maar toen liet DENK niets van zich horen. Ook nu heeft DENK niet openbaar gereageerd op de steunbetuiging van de salafistische ex-PVV'er.
DENK kan er weinig aan doen dat Arnoud van Doorn een ondersteuningsverklaring voor hen heeft getekend. Toch zou het de partij sieren om openlijk afstand te nemen van het extremistische gedachtegoed van de ex-PVV'er. Doet DENK dat niet, dan is de enige logische conclusie dat ze de steun van Van Doorn stiekem tóch wel waarderen.