1. Home
  2. Rutte veroordeelt moord op Wiels

Rutte veroordeelt moord op Wiels

Geen categorie06 mei 2013, 13:00
'Laf'.
Premier Rutte heeft de aanslag op Helmin Wiels veroordeeld. Dat bericht De Telegraaf:

De moord op politicus Helmin Wiels zondagavond op Curaçao heeft de Nederlandse regering geschokt. „Veel is nog onduidelijk, maar niets kan een dergelijke laffe daad rechtvaardigen”, zei minister-president Mark Rutte maandag. „Curaçao verliest met Helmin Wiels een gedreven politicus. Een man die vocht voor zijn idealen, stond voor zijn zaak en bovenal hart had voor zijn land Curaçao.”

Wat ik hier nooit aan begrijp is: waarom noemt men het laf als je een geweer pakt en een tegenstander vermoordt? Ondemocratisch? In strijd met de rechtsstaat? Buitengewoon zorgwekkend? Agressief? Ja, ja, ja, en ja. Maar laf? Wat heeft lafheid er in vredesnaam mee te maken?
Het probleem is niet de de beulen van Wiels geen moed bezitten, maar dat ze de rechtsstaat en het democratische proces keihard ondermijnen.
Steeds vaker valt het op dat Rutte te pas en te onpas gebruik maakt van lege frases om zichzelf te presenteren als een hippe, populistische politicus. Misschien dat dit hem een paar jaar geleden hielp, maar daar kan tegenwoordig toch geen sprake meer van zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten