Mijn trouwe lezers weten dat ik de laatste tijd regelmatig aandacht aan Piers Corbyn heb geschonken, die zijn brood verdient met lange-termijn weersverwachtingen. Volgens de traditionele meteorologie is dat onmogelijk. Toch komen vele van zijn verwachtingen uit. Corbyn claimt dat hij het in 85% van de gevallen bij het rechte eind heeft (maar dat lijkt mij wat overdreven).
Verschillende van mijn - overigens zeer gewaardeerde kritische respondenten hebben zich sceptisch uitgelaten over het werk van Piers Corbyn. Ze gingen nog net niet zo ver om hem een charlatan te noemen, maar stelden vraagtekens bij zijn methodologie, die volgens hen niet-wetenschappelijk zou zijn en waarover hij geen informatie zou verstrekken. Ik heb naar aanleiding daarvan referenties gegeven, waaruit blijkt dat Corbyn wel degelijk opening van zaken heeft gegeven. Het nadeel van deze referenties is echter dat zij moeilijk toegankelijk zijn voor niet-professionals.
Maar door zijn recente ongelofelijke successen is Corbyn de laatste tijd een gevierde gast in radio- en tv-programma's. Ik heb de indruk dat hij door deze ervaring thans beter dan vroeger uitlegt wat de essentie van zijn methode is. In dit vraaggesprek met Alex Jones van 'Infowars' komt dat in ieder geval helder tot uitdrukking.
Corbyn blijft erbij dat we voor de komende maanden meer sneeuwstormen en koude kunnen verwachten.
Ook uit andere hoek komen dezelfde geluiden, maar dan voor de langere termijn. De verwachtingen voor de toekomstige zonneactiviteit worden steeds maar weer naar beneden bijgesteld. Hoe langer hoe meer astrofysici sluiten zich aan bij de prognose van een nieuw Maunder Minimum, overeenkomstig hetgeen Kees de Jager en Sivia Duhau reeds geruime tijd geleden hebben geschreven.
Ik heb zelf overigens ook al enkele jaren geleden op basis van literatuuronderzoek op deze mogelijkheid gewezen. Zie hier.
Lees verder hier.
Dit is niet alleen slecht nieuws voor de opwarmingspropagandisten van de klimaatindustrie, die hun broodwinning dreigen te verliezen, maar ook voor iedereen. Want de een kouder klimaat is nu eenmaal minder prettig dan een warmer klimaat. Ook de landbouwproductie zal daarvan schade ondervinden.