1. Home
  2. Na Boekestijn pakt ook Bolkestein Rob Riemen aan

Na Boekestijn pakt ook Bolkestein Rob Riemen aan

Geen categorie15 nov 2010, 12:45
Frits Bolkestein
De toon van het politieke debat in Nederland is de afgelopen jaren nogal veranderd. Niemand die er nog van op kijkt als Kamerleden ministers voor knettergek en flapdrol uitmaken. En ondanks het feit de wet van Godwin ook buiten het internet steeds meer van toepassing lijkt te zijn, zijn de vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog nog aan de orde van de dag. Zelfs zichzelf wetenschappers noemende figuren doen daar tegenwoordig aan mee.
Neem cultuurfilosoof Rob Riemen. Hij wijdde een geheel boek (!) aan een uiteenzetting over Wilders als het nieuwe fascisme.
In een discussie bij Nieuwsuur in het begin van deze maand werd dit boekje al door Arend Jan Boekestijn afgeserveerd (zie onderstaande video) en dit weekend deed Frits Bolkestein dit nog eens over in een opinieartikel in de Volkskrant. Kerncitaat:

Door Wilders met het fascisme in verband te brengen, trivialiseert Riemen het werkelijke fascisme. Mussolini was nog wel wat anders dan de leider van de PVV. Rob Riemen moest zich schamen zoveel onzin de wereld in te sturen.

Wie Wilders wil bestrijden, moet dat doen op basis van feiten en argumenten en moet niet met verdachtmakingen komen. Wilders heeft voldoende verwerpelijks gezegd over de Europese Unie en de islam om dat mogelijk te maken.

Het gehele artikel staat hier online. De discussie tussen Riemen en Boekestijn ziet u hieronder:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten