Lijm in namaak cosmetica Kylie Jenner

Geen categorie21 mei 2019, 12:41
Als je dacht dat alleen kleding en handtassen worden nagemaakt, heb je het goed mis. Tegenwoordig verschijnt van zowat alles een nepversie. Dat gaat van medicijnen, sigaretten, auto’s tot zelfs tandpasta. Ook cosmetica is een geliefd product voor de namaakindustrie. Dat mocht Kylie Jenner aan den lijve ondervinden. Haar cosmeticalijn kan je zeer goedkoop aanschaffen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je lijm en benzine op je gezicht smeert. Vies spul dus, waarvan je nog goed ziek kan worden ook.
Nu de hele wereld op het internet kan kopen maar er weinigen zijn die de prijs voor het echte product kunnen betalen, boomt de namaakindustrie als nooit tevoren. Verschijnt er iets nieuw op de markt, dan volgt in een mum van tijd de namaakversie in China. Chinezen rijden ondertussen rond in een namaak Porsche. Rond de pols dragen ze een namaak Rolex en de vrouwen dragen een namaak Louis Vitton. Deze laaste trouwens niet alleen in China, half Nederland loopt rond met een nep Louis Vitton. En dan maar lekker pronken of te koop aanbieden op Instagram. Dat je door deze producten alleen het echte merk schaadt, is niet eerlijk maar ok, dat is het leven ook niet.

Lijm kit in plaats van lip kit

Gevaarlijk wordt het pas als je weigert de volle pot te betalen voor een tube tandpasta, medicijnen of cosmetica. Daarmee ruïneer je je eigen gezondheid. Kylie Jenner, die van de Kardashian-clan, was het zo beu dat haar populaire lip kits en oogschaduwpalets werden nagemaakt dat ze ervoor waarschuwde op televisie en op sociale media. Toegegeven, de lip kits zijn belachelijk duur. Je betaalt liefst 66 euro terwijl de imitatie maar 4 euro kost. Een hemelsbreed verschil. Helaas is het resultaat dat ook. Zo vertelde een meisje op Instagram dat haar fake lip kit van Kylie Cosmetics een lijm kit bleek te zijn en ze haar mond niet meer open kreeg.

Paardenurine

Ook dagcrèmes worden lustig nagemaakt en verkocht. Het is veel goedkoper om een namaak crème te produceren dan een fake handtas. De brol die in die crèmes zit, tart alle verbeelding: benzine, aluminium, kankerverwekkende stoffen, veel te hoge concentraties aan bacteriën en zelfs urine van paarden. Iew! Mocht je dat op voorhand weten, je zou het zelfs niet smeren als je het gratis kreeg.
Wat moet er dan wel in een dagcrème zitten? “Dagcrèmes kunnen verschillende ingrediënten bevatten en de combinatie hiervan bepaalt het effect van de crème”, zegt Lorena Castillo van ALLABOUTHER. “Vetzuren, bijenwas, vitamine B en glycerine zijn krachtige moisturizers. Andere ingrediënten, zoals het co-enzym Q10, retinoïnezuur en vitamine A en E derivaten hebben een anti-aging effecten. Het is verder belangrijk dat je een dagcrème kiest met ingrediënten die je tegen de zon beschermen. Zonnestraling is zeer schadelijk voor de huid.” Paardenpis staat er in ieder geval niet tussen.

Louche websites

Namaak cosmetica wordt vooral aangeboden op louche Chinese websites maar ook op tweedehandssites. Het is dus goed mogelijk dat je per vergissing namaak gekocht hebt en de douane jouw bestelling onderschept. Gevolg: in plaats van het bestelde product krijg je een factuur van de douane in de bus met de prijs voor de vernietiging ervan. De merkhouder, degene die de echte versie maakt dus, zal jou ook een brief bezorgen met een vraag tot schadevergoeding. Zeer vervelend, zeker als je echt niet wist dat het om namaak ging. Je kan deze schadevergoeding aanvechten maar dan moet je bewijzen dat je te goeder trouw handelde en dat is helemaal niet gemakkelijk. Het is een hoop rompslomp. In de volksmond zegt men: je krijgt waarvoor je betaalt. Is de prijs onredelijk laag, koop het dan niet. Niemand verkoopt het echte spul zwaar onder de prijs, ook al wordt er een geloofwaardig verhaaltje aan vastgehangen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten