1. Home
  2. Israëlische organisatie redt kinderen uit ontwikkelingslanden

Israëlische organisatie redt kinderen uit ontwikkelingslanden

Geen categorie07 mei 2013, 10:25
Save a Child's Heart, ook wel bekend als SACH, is een Israëlische humanitaire organisatie die levensreddende hartoperaties heeft uitgevoerd aan meer dan 3000 kinderen uit 44 ontwikkelingslanden, deze kinderen konden anders niet geholpen worden. Save a Child's Heart heeft als doel om het leven van kinderen wereldwijd te redden, ongeacht of de kinderen komen uit landen die geen vrede  met Israël hebben gesloten. Save a Child's Heart heeft kinderen geholpen uit de Palestijnse Autoriteit, Haïti, Angola, Tanzania, China en Rusland.
Onlangs heeft de organisatie 3 Iraakse kinderen gebracht naar Israël, in de leeftijd van een, drie en zes jaar, om een levensreddende medische behandelingen te ondergaan.
Sasson, een behandelende arts, zei dat tijdens de Tweede Intifada, Israël de 'deur open' hield om medische behandeling te verstrekken aan dit soort kinderen, zelfs als ze afkomstig waren uit de Palestijnse Autoriteit. Save a Child's Heart, opgericht in 1996, ontvangt donaties en een speciaal budget verstrekt door minister Silvan Shalom. "Ik zal doorgaan met het ondersteunen van de activiteiten van Save a Child's Heart. Het is essentieel dat we doorgaan met het versturen van de boodschap dat Israël een humane staat is, "vertelde hij de Jerusalem Post. "De behandeling die wij verlenen aan kinderen is in wezen het verschil tussen ons en een aantal van onze buren. Ik ben trots om een partner in dit project te zijn, dat harten bij elkaar brengt en bevordert de broederschap tussen de naties, zei "Silvan Shalom, minister van Energie en Water, minister voor de Ontwikkeling van de Negev en Galilea.
Simon Fisher, directeur bij Save a Child's Heart, vertelde in de Israëlische krant Yedioth Achronot: "De complexiteit van het binnenhalen van kinderen uit landen die als 'vijandelijke landen' hangt af van de samenwerking tussen de medische staf en de regering, maar uiteindelijk is het allemaal het bewijs dat het menselijk leven boven alles gaat ".
Bron: I for Israël www.iforisrael.tk
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten