1. Home
  2. Hyves nog altijd groter dan Facebook

Hyves nog altijd groter dan Facebook

Geen categorie20 jul 2011, 12:32
Ver-ras-sing! 
Hoewel er wat berichten in omloop zijn gekomen de laatste tijd die stellen dat Facebook nu groter zou zijn in Nederland dan Hyves, toont MarketingFacts.nl aan dat dit allerminst het geval is. Op dit moment tenminste. 
Hyves kan rekenen op bijna 10 miljoen Nederlandse leden. Qua actieve gebruikers - mensen die minimaal één keer per maand hun blog updaten - doet Hyves het nog altijd heel aardig, met 5 miljoen.
Facebook heeft echt 'maar' 4.568.620 Nederlandse leden. Dan hebben we het dus nog niet eens over áctieve gebruikers, dat zullen er ongetwijfeld wat minder zijn.
En toch. Toch zie je dat Facebook onderhand ook ontzagwekkend groot geworden is in Nederland. Die 'maar' in de paragraaf hierboven was ironisch bedoeld. FB telt mee in Nederland - en niet een beetje ook. 
Hyves moet zich nu afvragen wat de impact zal zijn van de gecombineerde aanval van Facebook, Twitter en Google Plus. Kan het Nederlandse sociale netwerk weerstand blijven bieden aan de druk? 
Overigens ben ik het eens met Michiel Kanis, die het waarschijnlijk dat Hyves weleens een club kon worden voor "50+... en de late adopters". 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten