1. Home
  2. Gemeente Dronten wil 'plezierbelasting' voor attractiepark

Gemeente Dronten wil 'plezierbelasting' voor attractiepark

Geen categorie21 jun 2014, 19:00
In Dronten zijn ze knettergek geworden.
Net als je denkt dat het niet erger kan met hebberige politici en jaloeziebelastingen, komt er weer een gemeente of een politieke partij die een bizarre belasting bedenkt. In dit geval gaat het om de gemeente Dronten en de PvdA - hoe kan het ook anders.
De PvdA in Dronten wil al sinds mensenheugenis een 'plezierbelasting' invoeren voor attractiepark Walibi. Nu gaat de gemeente kijken of en hoe dat plan kan worden doorgevoerd. Ja, echt waar. Ik citeer:

Na het aannemen van een motie van de sociaal-democraten, die liever spreken over 'vermakelijksretributie', gaat het college van burgemeesters en wethouders onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het heffen van de belasting.

'Vermakelijksretributie', een gewiekste manier om het niet gewoon een plezierbelasting te noemen, want dat is het. Een belasting op het hebben van plezier. Plezier hebben mag niet van de PvdA en de gemeente Dronten.
Toen ik het stukje las over deze nieuwe vorm van belasting heffen, dacht ik eerst te maken te hebben met de zoveelste gemeente die een loopje neemt met de waarheid om een grap uit te halen of om de eigen stad te promoten.
Helaas, het lijkt erop dat het de PvdA menens is. En het zorgt bepaald niet voor een positief beeld van Dronten. Je zou er maar wonen. In zo'n gemeente, waar serieus wordt gepraat over het invoeren van een plezierbelasting, zou ik nog niet dood gevonden willen worden. Man, man, man. Wat. Een. Mafketels.
Hopelijk zijn ze in Dronten de volgende keer niet zo stom om weer op de PvdA te stemmen, want kom op, dit is toch te gek voor woorden? Dat vindt toch iedereen? Of zijn er echt mensen - buiten de regenten van de PvdA om - die hier voorstander van zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten