1. Home
  2. Sauer uit RvC gezet

Sauer uit RvC gezet

Geen categorie21 jun 2014, 18:00
Egeria
 
 
Het Financieele Dagblad meldde vanochtend, dat multimiljonair Derk Sauer in april van dit jaar uit de Raad van Commissarissen van de NRC is gezet. De ondernemingsraad van NRC Media zou nog wel bezwaar hebben gemaakt tegen zijn aftreden. Werknemerscommissaris Annelies van der Pauw trad begin juni uit functie, waardoor Sauer mogelijk die vacante positie had kunnen invullen, maar de grootaandeelhouder van de NRC, de investeringsmaatschappij Egeria, wilde daar niets van weten.
De investeringsmaatschappij hanteert de volgende filosofie:

"Egeria heeft als filosofie te investeren in gezonde, goed geleide Nederlandse ondernemingen opererend in markten met aantrekkelijke groeiperspectieven. Egeria is een onafhankelijke investeringsmaatschappij gericht op lange termijn investeringen zonder ‘exit’ dwang. Ons doel is om samen met het management, op basis van wederzijds respect en vertrouwen, langdurige waarde te creëren voor alle betrokkenen en de ondernemingen verder te laten ontwikkelen en groeien. Het management en Egeria hebben daarbij ieder hun eigen rol: het management onderneemt en heeft de dagelijkse leiding en Egeria houdt toezicht via de Raad van Commissarissen."

Klaarblijkelijk droeg de persoon van Sauer niet langer bij aan die filosofie. Het kan ook zijn dat Sauer zelf geen zin meer had om te blijven, ofschoon dat niet rijmt met het bericht dat hij 'onder druk' is vertrokken. Het venturefonds verwierf in 2010 NRC Media van de Persgroep Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten