Wat ooit begon als een droomvakantie eindigt tegenwoordig steeds vaker in een absolute nachtmerrie. Steeds meer Nederlanders die het avontuur zoeken over de grens, keren niet meer levend terug naar huis. Wat is er in hemelsnaam aan de hand? Ouderdom, riskant gedrag of gewoonweg pech? Niemand lijkt het precies te weten, maar één ding is zeker: het aantal sterfgevallen onder Nederlandse reizigers in het buitenland neemt schrikbarend toe.
De cijfers liegen er niet om. Waar het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2017 nog 'slechts' 385 keer hulp verleende bij sterfgevallen van Nederlanders in het buitenland, is dat aantal in 2023 opgelopen tot maar liefst 1080. Dat is bijna een verdrievoudiging! De verhalen achter deze cijfers zijn schrijnend. Neem Brigitte van Gennip, de 65-jarige Nederlandse die vermist raakte tijdens een wandeling op het Griekse eiland Samos en pas na een helse zoektocht levenloos werd gevonden. Of de 21-jarige Angelo, die op het zonnige Mallorca stierf door koolmonoxidevergiftiging – een tragisch gevolg van een vogelnest dat de rookafvoer van zijn vakantievilla blokkeerde.
En het blijft niet bij deze tragische verhalen. Nederlanders vallen van balkons, verdrinken in rustige baaien, of komen om door noodlottige ongevallen tijdens wat een zorgeloze vakantie had moeten zijn. Het is alsof de wereld buiten onze landsgrenzen ineens een stuk gevaarlijker is geworden, maar waarom? Waar komt deze zorgwekkende trend vandaan?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Is het de roekeloosheid die hand over hand toeneemt, ingegeven door de drang om steeds extremere vakantiebestemmingen op te zoeken? Of is het simpelweg een kwestie van pech en ouderdom die ons inhaalt wanneer we de veilige Nederlandse bodem verlaten? Wat de oorzaak ook is, het is duidelijk dat de instanties geen pasklaar antwoord hebben. Ze gissen naar verklaringen, maar ondertussen blijven de cijfers stijgen en blijven de koffers vol verdriet terugkeren naar Nederland.