shutterstock 1931619839

Nederlanders in nood: Onverzekerd voor medische kosten, een recept voor helse vakantie

Binnenland09 aug 2024, 9:00

Het lijkt een onschuldig vakantiedilemma, maar de realiteit is dat steeds meer Nederlanders onverzekerd op vakantie gaan, met alle rampzalige gevolgen van dien. De zomervakantie, ooit een periode van zorgeloos genieten, dreigt voor velen uit te monden in een financieel drama. Steeds vaker krijgen hulporganisaties telefoontjes van Nederlanders in het buitenland die geconfronteerd worden met torenhoge medische rekeningen. Een simpele beenbreuk in Spanje kan zomaar oplopen tot 30.000 euro, terwijl dezelfde behandeling in Nederland slechts 3000 euro kost.

Bas van Haaren van SOS International ziet een alarmerende trend in het AD: "Steeds meer mensen kiezen voor alleen een basisverzekering." Deze onderverzekerde vakantiegangers worden geconfronteerd met onverwachte kosten die hun vakantie-ervaringen in een nachtmerrie veranderen. Een acute blindedarmontsteking in Spanje kan bijvoorbeeld maar liefst 20.000 euro kosten, terwijl dit in Nederland slechts 5000 euro is. Het verschil is schrijnend en benadrukt het belang van een goede verzekering.

Angela Looyé van Eurocross bevestigt aaqn het AD dat het aantal meldingen van onverzekerde of onderverzekerde Nederlanders drastisch is toegenomen. Vorig jaar kwamen deze meldingen meerdere keren per week binnen, maar nu gebeurt dit dagelijks. Het lijkt erop dat veel Nederlanders proberen te besparen op hun verzekeringen, een trend die volgens Bas Knopperts van Independer en Koen Kuijper van Zorgwijzer al jaren zichtbaar is.

Het percentage mensen dat medische kosten meeverzekert met hun reisverzekering is gedaald van 40 procent in 2022 naar 36 procent in 2024. Bij zorgverzekeringen is een vergelijkbare daling te zien; slechts 81,5 procent van de verzekerden heeft nog een aanvullende verzekering, een daling ten opzichte van 93 procent in 2006.

De stijgende zorgpremies spelen een grote rol in deze afname. In twee jaar tijd is de basisverzekering maar liefst 19 euro per maand duurder geworden. Voor veel gezinnen is dit een aanzienlijke verhoging van de maandelijkse lasten, waardoor mensen steeds vaker kiezen voor minder uitgebreide verzekeringen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!

Het is duidelijk dat Nederlanders zich bewust moeten worden van de risico's van onverzekerd reizen. Een vakantie moet een tijd van ontspanning zijn, niet een bron van financiële zorgen. Het is hoog tijd dat reizigers de noodzaak van een goede verzekering inzien en zich adequaat voorbereiden om onverwachte medische kosten te vermijden. Want een vakantie mag dan wel tijdelijk zijn, de gevolgen van onverzekerd zijn kunnen blijvend zijn. Zo kan een droomvakantie opeens in een helse vakantie eindigen.  

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten