De Turks-Nederlandse partij DENK zet zichzelf steeds verder af van andere partijen in de Tweede Kamer! Zelfs in zo'n mate dat diverse fracties laten weten de 'intimiderende DENK-filmpjes op sociale media' spuugzat te zijn! De partij publiceert online namelijk video's waarin zij Turks-Nederlandse volksvertegenwoordigers wegzetten als 'verraders van de Turks-Nederlandse gemeenschap'!
De oproep van de Kamerleden werd opmerkelijk genoeg ook gesteund door de voorzitter van de Kamer, Khadija Arib. Dat doet ze niet vaak, zo stelt de Telegraaf en dus moet er écht iets aan de hand zijn.
Volgens de Kamerleden van CDA, GroenLinks, VVD, PvdA, D66 en SP worden de Turks-Nederlandse Kamerleden door DENK op de hak genomen en aangevallen 'primair op basis van hun afkomst en niet hun standpunten'. De slachtoffers, die niet zijn aangesloten bij DENK, ontvangen als reactie hierop haatmails, intimidaties en bedreigingen van burgers.
Onder meer Dilan Yesilgöz (VVD) en Zihni Özdil (GroenLinks) hebben bedreigingen ontvangen nadat ze figureerden in DENK-propagandamateriaal. Volgens Harry van der Molen (CDA) moet de Turkse fractie het zich aantrekken en moet 'het parlement het juiste voorbeeld geven' en vindt de confessioneel tevens dat 'de parlementaire normen worden overschreven'.
DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk reageerde zoals gebruikelijk en trok de zoveelste slachtofferkaart uit zijn lange mouw uit Ankara. Hij zou 'onterecht in de hoek worden gezet'. Wat een grap! Klagen past hierin echt niet en hij komt goed weg met de incidenten, immers wordt hij wel in de hoek gezet maar blijft de ezelskap voorlopig achterwege.
Tevens haalde Öztürk oude koeien uit de sloot: 'als er één Kamerlid wordt bedreigd dan wel ik!' Daarmee verwees hij naar het fittie met Machiel de Graaf (PVV). En die 'bedreiging' kwam niet zomaar uit de lucht vallen.
En inderdaad: als je niet op de standpunten reageert, maar wel op de persoon speelt dan kan het uit de hand lopen. Af en toe moet het kunnen, maar als het een patroon wordt en leidt tot intimidaties, dan is het feest voorbij. En bij DENK lijkt het een patroon te worden.