De Olympische Spelen in Parijs zijn nog niet eens officieel begonnen, maar de eerste sportieve rel is al een feit. De Argentijnse voetbalbond heeft een klacht ingediend bij de FIFA na wat zij beschouwen als een schandaal tijdens het openingsduel tegen Marokko. Deze tumultueuze start belooft een roerige editie van de Zomerspelen te worden. Ook qua terreurdreiging belooft het bijzondere Spelen te worden.
In een bizarre wending van gebeurtenissen maakten de Argentijnen in de zestiende minuut van de extra tijd gelijk (2-2), waarna Marokkaanse fans het veld bestormden. Het duel lag daarna maar liefst twee uur stil. Toen beide teams terugkeerden voor de hervatting, kregen de Argentijnen te horen dat de gelijkmaker door de videoscheidsrechter was afgekeurd vanwege buitenspel. Marokko won uiteindelijk met 2-1, een uitkomst die de Argentijnen niet zomaar accepteren. Je kan het ook zo zien dat het wangedrag van Marokkaanse hooligans wordt beloont.
De Argentijnse voetbalbond heeft een klacht ingediend bij de FIFA en roept de disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond op om actie te ondernemen. „Wat er op het veld gebeurde was een schandaal,” verklaarde de Argentijnse coach Javier Mascherano. Ook de Argentijnse superster Lionel Messi liet zijn ongenoegen blijken via Instagram met een emoji met wijd open ogen en de woorden: „Ongebruikelijk.”
Deze rel is een blamage voor de organisatoren van de Olympische Spelen in Parijs. Ze hebben aangekondigd dat ze het incident gaan onderzoeken en daarna conclusies willen trekken voor het verdere verloop van de Spelen. Maar laten we eerlijk zijn, dit is een flinke deuk in de reputatie van wat een feest van internationale sportiviteit had moeten zijn.
Het is duidelijk dat de organisatie van de Spelen voor een gigantische uitdaging staat. Het incident werpt een schaduw over het evenement en toont aan dat er serieuze problemen zijn met de manier waarop wedstrijden worden beheerd. Het feit dat de videoscheidsrechter in de extra tijd een cruciale beslissing omkeerde, terwijl fans het veld bestormden, is een teken van chaotische omstandigheden en een gebrek aan controle.
De vraag is nu hoe de FIFA en de Olympische organisatie zullen reageren. Zullen ze de Argentijnse klachten serieus nemen en actie ondernemen tegen de Marokkaanse fans en de scheidsrechterlijke beslissingen? Of zullen ze proberen de kwestie te verdoezelen en de aandacht afleiden van deze enorme mislukking?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Een ding is zeker: de toon is gezet voor de Olympische Spelen in Parijs. In plaats van een viering van sportieve prestaties, begint het evenement met een schandaal dat de geloofwaardigheid van de organisatie en de integriteit van de wedstrijden ondermijnt. Dit belooft een tumultueuze en controversiële editie van de Spelen te worden, en de wereld kijkt toe hoe dit drama zich ontvouwt. Van fair play lijkt in ieder geval geen sprake.