Lekker terug naar terugkeerhubs! Bye! Afbeelding gemaakt met Grok van xAI.

Geweldig: Kabinet Stuurd Kinderen Naar Terugkeerhubs!

Immigratie23 apr , 18:00
Het kabinet laat eindelijk zien dat het menens is met een streng asielbeleid: gezinnen met kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen straks naar speciale centra buiten de EU worden gestuurd, de zogenaamde terugkeerhubs. Vanuit deze locaties worden ze teruggestuurd naar hun land van herkomst – en dat is precies wat Nederland nodig heeft. Ondanks de gebruikelijke kritiek van linkse organisaties en partijen, die weer eens over “rechten” beginnen te zeuren, is dit een geweldige stap om de asielinstroom onder controle te krijgen. Het kabinet verdient een applaus voor deze ferme aanpak!

Terugkeerhubs: Een Slimme Oplossing

Het kabinet wil dat gezinnen met minderjarige kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers naar terugkeerhubs in landen buiten de EU kunnen worden gestuurd. Dit staat in hun reactie op de Terugkeerverordening, een plan van de Europese Commissie dat binnenkort in onderhandeling gaat. De EU stelt dat families met kinderen en alleenstaande minderjarigen niet naar zulke centra mogen, maar het kabinet veegt die regel terecht van tafel. Volgens het kabinet ontmoedigt dit “misbruik van de kwetsbare positie van kinderen” dat het terugkeerproces vertraagt – en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Sluit je aan bij duizenden DDS-lezers. Geen spam. Alleen eerlijke updates, scherpe opinies en onmisbare analyses. Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Subscribe

* indicates required
Dit is een slimme oplossing om eindelijk orde te scheppen in het asielbeleid. Terugkeerhubs zorgen ervoor dat uitgeprocedeerde asielzoekers niet langer in Nederland blijven rondhangen, maar daadwerkelijk worden teruggestuurd. Het is een ferme boodschap aan iedereen die denkt dat Nederland een vrijplaats is: wie hier niet hoort, moet weg – ook als je kinderen hebt.

Kritiek Van Linkse Zeurpieten

Natuurlijk blijven de usual suspects niet achter met hun kritiek. VluchtelingenWerk Nederland begint meteen te klagen over de mogelijke gevolgen van de terugkeerhubs. “Het is onduidelijk wat precies de situatie zal zijn in het derde land. Mogelijk is er sprake van een vorm van detentie. Kinderen laten verblijven op een dergelijke locatie is schadelijk voor de ontwikkeling en is in strijd met de rechten van het kind,” zegt een woordvoerder. Wat een onzin! Dit soort organisaties blijft hangen in sentimenteel gezeur over “rechten”, terwijl het echte probleem is dat ons asielbeleid veel te soft is geweest. Als kinderen in terugkeerhubs ervoor zorgen dat mensen niet langer misbruik maken van ons systeem, dan is dat een prijs die we graag betalen.
Linkse partijen in het Europees Parlement zijn al even voorspelbaar. Zij beweren dat dit plan de rechten van asielzoekers schendt en dat vrijwillige terugkeer effectiever zou zijn. Maar laten we eerlijk zijn: vrijwillige terugkeer werkt niet, anders zouden niet slechts een op de vijf uitgeprocedeerde asielzoekers de EU verlaten. Het is tijd dat deze linkse dromers ophouden met hun gejammer en accepteren dat een streng beleid de enige oplossing is.

Een Duidelijk Signaal Aan De Achterban

De Terugkeerverordening van de Europese Commissie heeft als doel om meer uitgeprocedeerde asielzoekers de EU te laten verlaten. Nu keert slechts een op de vijf afgewezen asielzoekers terug naar het land van herkomst, en dat is veel te weinig. De EU wil dat lidstaten elkaars uitzetbesluiten erkennen en uitvoeren, en dat er een verbod komt op nieuwe pogingen om in de EU te blijven na een afwijzing. Dit is een stap in de goede richting, en het kabinetsplan om terugkeerhubs in te zetten maakt het nog beter.
Hanne Beirens, een expert op het gebied van EU-asielbeleid verbonden aan het Migration Policy Institute Europe, ziet het goed: “Veel partijen beloofden hun kiezers strenger asielbeleid. Dit is ook een politiek signaal van regeringen naar de eigen achterban.” Precies! Het kabinet laat zien dat het luistert naar de Nederlanders die al jarenlang vragen om een harde aanpak van de asielinstroom. Dit is een duidelijk signaal: Nederland is geen open huis meer.

Uganda: Een Praktische Bestemming

Het idee voor terugkeerhubs komt niet uit de lucht vallen. Minister Reinette Klever van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking stelde vorig jaar al voor om uitgeprocedeerde asielzoekers naar Uganda te sturen, een plan dat nu concreter wordt. Hoewel premier Dick Schoof en andere kabinetsleden destijds niet op de hoogte waren, laat dit zien dat het kabinet eindelijk serieus werk maakt van een streng asielbeleid. Italië ging ons al voor door uitgeprocedeerde asielzoekers naar Albanië te sturen, en Nederland doet er nu een schepje bovenop door ook gezinnen met kinderen mee te nemen – een uitstekende zet.
De details over de terugkeerhubs zijn nog niet helemaal duidelijk, maar dat is geen probleem. Het gaat om de boodschap: wie hier niet hoort, moet weg, en snel. Het ministerie van Asiel & Migratie weigert voorlopig meer uitleg te geven, maar dat hoeft ook niet – de richting is duidelijk, en dat is wat telt.

Een Toekomst Zonder Asielmisbruik

Het kabinetsplan om gezinnen met kinderen naar terugkeerhubs te sturen is een broodnodige stap om asielmisbruik aan te pakken. Door de kwetsbare positie van kinderen niet langer te laten misbruiken, zorgt het kabinet ervoor dat ons asielbeleid eindelijk effectief wordt. In een volgend artikel zullen we kijken naar hoe dit beleid verder kan worden aangescherpt om Nederland nog beter te beschermen tegen ongewenste asielinstroom. Blijf ons volgen voor meer!

Kabinet Verdient Lof Voor Deze Harde Aanpak!

Het kabinetsplan om uitgeprocedeerde gezinnen met kinderen naar terugkeerhubs te sturen is een fantastische stap in de goede richting. Eindelijk een hard asielbeleid dat laat zien dat Nederland geen vrijplaats is! De kritiek van VluchtelingenWerk Nederland en linkse partijen is niets meer dan sentimenteel gezeur – het echte probleem is asielmisbruik, en dat pakt het kabinet nu aan. “Dit is ook een politiek signaal van regeringen naar de eigen achterban,” zei Hanne Beirens, en daar kunnen we alleen maar mee instemmen. Het kabinet verdient lof voor deze ferme aanpak, en we hopen dat ze nog harder doorpakken!
Wat denk jij? Is dit het strenge asielbeleid dat Nederland nodig heeft? Laat je reactie achter en deel dit artikel op X.

Schrijf je GRATIS in voor onze EXCLUSIEVE Nieuwsbrief

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Sluit je aan bij duizenden DDS-lezers. Geen spam. Alleen eerlijke updates, scherpe opinies en onmisbare analyses. Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Subscribe

* indicates required
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten