1. Home
  2. -Frits Bosch- Het beleid is niet fundamenteel.” Klopt. We moeten naar de psychiater!
frits

-Frits Bosch- Het beleid is niet fundamenteel.” Klopt. We moeten naar de psychiater!

Opinie18 sep , 12:30
Thierry Baudet meent bij ON! dat de regeringsplannen (parafraserend) “niet fundamenteel is, zoals over stikstof, mest, klimaat, migratie en noem maar op. Het is allemaal symptoombestrijding”. Tegengeworpen wordt dat we rekening moeten houden met consensus en democratie.
Beleid is niet fundamenteel
Baudet heeft gelijk. Op zich doet dit kabinet haar best maar het roer gaat niet fundamenteel om terwijl dat wel zou moeten. We horen premier Dick Schoof zeggen dat immigratie beperkt gaat worden, maar mensen die echt vluchten voor oorlog bieden we onderdak. Dat is schrikken, want dat betekent dat in principe allen die vluchten voor oorlog bij ons onderdak bonden. In Sudan vindt een burgeroorlog plaats met miljoenen vluchtelingen: “kom maar naar ons!” Alle immigratie moet stoppen behalve arbeidsmigranten die door ons geselecteerd worden. De tegenwerking stemt somber.
Cultuurhaat
Hoe komt dit? Het heeft alles met ons gevoelsleven te maken. We ontberen zingeving, moreel leiderschap en gemeenschapszin. We gooien empathie en compassie dooreen en we worden gekweld door een schuldcomplex, christelijke moraal, media en globalisering. Prof Paul Cliteur zegt in mijn ‘Schaft ook Nederland zich af?” :”Eén van de grote problemen van onze tijd, een probleem dat filosofen, politici, intellectuelen en geëngageerde schrijvers zou moeten bezighouden, is haat jegens de westerse cultuur, occidentofobie… Ter bestrijding daarvan zou een cultuuroffensief nodig zijn.” Psychiater Esther van Fenema: “Overmatige empathie maakt ons gemakkelijk manipuleerbaar en ratio loopt stuk op onze complexe systemen. We moeten terug naar de menselijke maat en een zorgzame samenleving’.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
Psychisch ongezond
Een cultuuroffensief zien we niet verschijnen. Cliteur zegt eigenlijk verkapt dat we niet gezond in de bovenkamer zijn. Dat maakt het zo donders moeilijk een beleid te voeren fundamenteel is. We moeten en masse naar de psychiater.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten