1. Home
  2. -Frits Bosch- Aha Erlebnis van Scott Jennings is aan Maarten van Rossem niet besteed
frits

-Frits Bosch- Aha Erlebnis van Scott Jennings is aan Maarten van Rossem niet besteed

Opinie23 aug , 12:00
CNN commentator Scott Jennings heeft een probleem met de opstelling van de Democraten: “de Democraten zijn van de laatste zestien jaar twaalf jaar in het Witte Huis geweest, waarvan de laatste drieeneenhalf jaar Kamala Harris als vice president, “the gaffe that I see in all of these speeches, as good as they were, is that she’s in the White House right now.” En toch geven Democraten de schuld aan de Republikeinen, Trump, voor de huidige polarisatie en van alle problemen van het land.” De Democraten hebben er blijkbaar zero, niete, nada aan gedaan. Zij zijn ervoor verantwoordelijk! Verantwoordelijkheid dragen? Nee dank u!
Harris is een empty suit
De constatering van Jennings is van een onthutsende eenvoud en correctheid. Jennings beleefde een Aha Erlebnis en dat nota bene uit de mond van een CNN verslaggever: een moment van helderheid en eerlijkheid. Je ziet de CNN collegae denken: “Scott, houd je bek!” Een andere Democraat houdt ook niet haar bek. De Democratisch runner up Tulsi Gabbard in 2019 noemt Kamala Harris een “empty suit”, ze is volstrekt incompetent volgens haar. Ze heeft nooit een verkiezing gewonnen. Ze is zonder enig selectieproces of verkiezingsprocedure bij de Democraten tot presidentskandidaat verkozen, ondemocratisch. En ze noemen zich Democraten! En toch zul je zien dat zij de nieuwe president van de VS wordt. Nu een dementerende man in het Witte Huis en zo direct een incompetente vrouw. Hoe kan het? Dat kan omdat de politiek correcte elite het conglomeraat van wetenschap, grootbedrijf, instellingen, cultuur en media in handen heeft. Zij beheersen het gangbare narratief. Harris is vrouw en gekleurd: super! Het kan ze niets schelen dat ze incompetent is. Ze weten het. Er vindt een complete hypnose en indoctrinatie van de massa plaats met uitzinnige vreugde, euforie, als resultaat. Het wordt een hele treurige dag. De bezegeling van de neergang van de VS.
Van Rossem’s onbegrip
Heeft Maarten van Rossem dan toch gelijk? Weten de kiezers van niets? Zijn ze compleet stupide zoals Van Rossem meent? Maarten van Rossem klaagde in FD, toen de PVV de grootste geworden was, dat “de kiezers van niks weten” en dat “nu een partij van halve garen de grootste is.” Hoe kan dat de PVV veruit de grootste partij geworden is? Het conglomeraat van wetenschap, instellingen, cultuur en media zijn toch in handen van de politiek correcte elite? Het verschil tussen de VS en ons land is dat ze de Democratische kiezers in de VS zich nog steeds kunnen laten manipuleren: zij hebben het goed. De crisis in ons land is zo ernstig is dat de kiezers het zich niet langer laten aanleunen: genoeg is genoegen, het roer móet om. Over de laatste zestig jaar is in ons land in verschillende samenstellingen christelijk, links, liberaal aan de macht geweest. Rechts (=conservatief) nimmer.
Niet verantwoordelijk?
De laatste veertien jaar heeft liberaal Mark Rutte met de scepter gezwaaid en hij gaat helaas de boeken in als de slechtste premier ooit (en hij staat er bij te grijnzen). Hoe komt dat? Dat komt omdat hij op de schouders staat van al die voorgangers die het van kwaad tot erger maakten, met de asielcrisis als hoogtepunt. Vooral de christelijke partijen (KVP) hebben een beleid gevoerd van een combinatie van empathie en goed doen voor het bedrijfsleven. Ruud Lubbers, KVP, was de dominee en de koopman bij uitstek. VVD, PvdA en vooral CDA zijn weggevaagd. Terecht. Zij zijn ervoor verantwoordelijk. Verantwoordelijkheid dragen? Nee dank u!
Crises all over the place
Ons land staat op alle vlakken op tilt. Er is weer ietsiepietsie economische groei, maar daarmee heb je het goede nieuws wel gehad. Er is een armoede crisis, arbeidsmarkt crisis, onderwijscrisis, woningcrisis, zorgcrisis, overbevolkingscrisis, asielcrisis, omvolkingscrisis. De hemel verhoede dat dit kleine stukje aarde 20 miljoen mensen te verduren krijgt.
Aha Erlebnis
De Democratische kiezers zijn in doorsnee de hogeropgeleiden, de have’s. De Republikeinse kiezers zijn in doorsnee de lager opgeleiden, de havenot’s. Van Rossem behoort tot de eerste groep. De politiek correcte elite zal iedere poging om de ellende terug te dringen tegenwerken. Redden wat er nog te redden valt. Als het water aan de lippen staat gaat de kiezer eindelijk wandelen. Het Aha Erlebnis van Scott Jennings is aan Van Rossem niet besteed.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten