1. Home
  2. Wilders eist antwoorden van het kabinet

Wilders eist antwoorden van het kabinet

Geen categorie22 jul 2012, 17:44
Zoals wel vaker is Geert Wilders de enige politicus die lastige vragen durft te stellen over de toekomst van de EU. 
De PVV-leider wordt door het establishment weliswaar al maanden - of jaren, eigenlijk - afgeschreven, maar de gemiddelde kiezer kan zijn houding en kritiek ten opzichte van de EU alleen maar toejuichen. Case in point: het IMF zegt Griekenland niet langer te willen steunen. De Europese én nationale élite doet net alsof er niets aan de hand is, maar Wilders weet beter: dit is een bijzonder significante ontwikkeling. Het kabinet dient dus tekst en uitleg te geven:

Geert Wilders wil zo snel mogelijk opheldering van het demissionaire kabinet over het vermeende voornemen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om de financiële hulp aan Griekenland te stoppen.

Dat zegt de PVV-leider op Twitter. Wilders wil nog komende week antwoorden van het kabinet. Indien nodig moet er een debat komen. De Tweede Kamer moet in dat geval terugkomen van reces.

In een normale wereld zou het kabinet hier zelf achteraan zitten en de Kamer er vrijwillig over informeren. Helaas, de huidige machthebbers hebben er geen enkele behoefte aan om recht door zee en transparant te zijn - niet als het over de EU gaat, tenminste.
De rijen worden gesloten, men doet oordopjes in en oogkleppen op, en doet net alsof er niets aan de hand is. Ondertussen worden onze zuurverdiende centen er doorheen gejaagd in een nutteloze poging om onverantwoordelijke en eigenwijze zuid-Europese landen overeind te houden.
Slechts één man heeft het lef om zich hier tegen te verzetten: Geert Wilders. De rest is blijkbaar of te bang, of te eurofiel om de nationale belangen te behartigen. Dit terwijl ze de mond ondertussen wel vol hebben van 'verantwoordelijkheid nemen' en 'realisme'.
Zelden heeft Nederland zulke incompetente politieke leiders gekend.
Hoe dan ook, de kans dat Wilders' verzet daadwerkelijk iets uithaalt is natuurlijk nihil: de élite doet wat ze wil. Het enige waar Wilders op kan hopen is dat hij over een jaar of drie 'I told you so' kan zeggen. De rest van het land kan dat dan alleen maar beamen en zich afvragen hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten