"Hoe gaat ze na jaren lidmaatschap van een grote pro-immigratiepartij nu eindelijk orde op zaken stellen?"
Tot vorige week was VVD'er Annie Broekers-Knol voorzitter van de Eerste Kamer. Nu begint ze aan haar nieuwe taak als Staatssecretaris van
Immigratie, die onder het ministerie van Justitie en Veiligheid valt.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1138958773534515200
Hartstikke leuk voor haar, maar Forum voor Democratie heeft terecht een flink aantal vragen over haar, haar gedachtegoed, en haar geplande beleid. Zoals
FVD uitlegt is ze immers lid van één van de grootste pro-massaimmigratiepartijen van het land. Hoe gaat zij in vredesnaam "orde op zaken" stellen en een koerswijziging in het Nederlandse immigratiebeleid afdwingen? Het is weinig geloofwaardig, wat dan ook de reden is dat FVD niet één, maar 49 (!) Kamervragen aan haar gesteld heeft.
Hoogtepunten zijn:
Vraag 3
Waarom acht u zichzelf geschikt om de enorme problemen in de asielketen op te lossen, terwijl uw voorgangers daar jammerlijk in zijn tekortgeschoten?
Vraag 4
Welke concrete doelen heeft u zich gesteld om gedurende uw ambtstermijn te verwezenlijken? Welke concrete wijzigingen van het asielbeleid zijn noodzakelijk om uw doelen te verwezenlijken? Op welke momenten en op welke wijze zult u meten of u voldoende voortgang boekt om die doelen te verwezenlijken?
Vraag 5
Erkent u dat een toestand van ongecontroleerde massa-immigratie rampzalige gevolgen kan hebben voor het voortbestaan van een verzorgingsstaat?
Vraag 6
Hoe beschouwt u de ingrijpende veranderingen in de samenstelling van de Nederlandse bevolking, die het gevolg zijn van het in de laatste decennia gevoerde asielbeleid? Ziet u hierin vooral kansen of vooral bedreigingen?
Vraag 7
Hoeveel asielzoekers kan Nederland naar uw mening nog maximaal per jaar opvangen? Hoe gaat u ervoor zorgen dat dit aantal niet overschreden wordt?
Vraag 13
Hoeveel euro heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) sinds 2015 in totaal al uitgekeerd aan dwangsommen, wegens te trage afhandeling van asielaanvragen?
Vraag 23
Wat heeft u geleerd van de politieke doodzonde die uw voorganger heeft begaan, door het parlement desinformatie te verstrekken over criminaliteit onder asielzoekers?
Vraag 24
Bent u bereid het parlement voortaan gevraagd en ongevraagd te informeren omtrent strafbare feiten die door asielzoekers worden gepleegd en omtrent overige informatie die kennelijk relevant is in het asieldebat? Zo ja, hoe gaat u ervoor zorgen dat dit ook gebeurt? Zo nee, waarom niet?
Vraag 35
Hoeveel illegalen verlaten ons land wekelijks gemiddeld vrijwillig en hoeveel onvrijwillig?
Vraag 36
Wat is het beleid ten aanzien van illegalen die weigeren Nederland te verlaten?
Vraag 37
Hoe gaat u ervoor zorgen dat illegalen zo spoedig mogelijk, al dan niet vrijwillig, Nederland verlaten?
Vraag 47
Welke (internationale) rechtsregels verzetten zich ertegen dat wij onze grenzen deugdelijk kunnen controleren? Hoe gaat u zich ervoor inspannen om dergelijke regels aan te (laten) passen.
Vraag 48
Bent u bereid om er in het kabinet voor te pleiten om (in internationaal verband) te bewerkstelligen dat wij onze grenzen weer deugdelijk kunnen controleren?
Dit zijn belangrijke, goede vragen. Het zal bijzonder interessant zijn om de antwoorden te lezen. FVD dwingt Knol namelijk om kleur te bekennen -- en dat al vanaf dag één van haar staatssecretarisschap.
Overigens is dit ook een geweldige manier om haar meteen met de neus op de feiten te drukken... en druk op haar te zetten. Bewindspersonen vinden Kamervragen nooit fijn, maar al helemaal niet als er in één keer zoveel diepgravende vragen gesteld worden.
Prima. Zet er maar druk op. Laat Knol maar meteen hard aan het werk gaan. En als ze dezelfde fouten maakt als haar voorganger moet ze naar huis gestuurd worden. Dat ze het weet.