1. Home
  2. Stewardessen Turkish Airlines mogen géén rode lippenstift gebruiken

Stewardessen Turkish Airlines mogen géén rode lippenstift gebruiken

Geen categorie02 mei 2013, 15:00
Raar?
Stewardessen van Turkish Airlines mogen niet langer rode lippenstift gebruiken. De officiële verklaring is dat 'natuurlijke tinten' ervoor zorgen dat passagiers de stewardessen makkelijk om hulp vragen omdat ze 'meer open' overkomen.
Seculiere Turken geloven daar echter niets van:

In Turkije is niet iedereen even blij met het verbleken van de kleuren bij Turkish. Het op papier seculiere Turkije heeft momenteel een regering die meer invloed voor de islam op het openbare leven wil en seculiere oppositiepartijen zien in de voorschriften bij Turkish - de staat heeft een belang van 49 procent in de maatschappij - het bewijs daarvoor.

Eerder al liet Turkish Airlines weten bezig te zijn met een nieuw uniform voor de vrouwen: een lange rok met een hoedje. Zeg maar de wijze waarop vrouwen zich kleedden ten tijde van het Ottomaanse Rijk.
Het lijkt me inderdaad dat de staat hier zeggenschap over heeft. Privatiseer die boel gewoon, dan hoef je je ook niet te schikken naar de specifieke wensen van een bepaalde overheid!
Overigens verzetten de stewardessen zich er tegen. Heel goed! De dames hebben een Facebook-pagina opgericht waarin ze allemaal foto's achterlaten van zichzelf... met rode lippenstift. Gewoon, omdat het kan.
Prima bezig, maar ik ben bang dat het weinig tot geen impact zal hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten