1. Home
  2. Gesprek van de dag in Coffee County: "How to wink at a muslim?"

Gesprek van de dag in Coffee County: "How to wink at a muslim?"

Geen categorie02 mei 2013, 15:14
Barry West, een Amerikaanse county commissioner van Coffee County in de Redneck State Tennessee, ligt onder vuur door het delen van een Facebook-plaatje. Koren op de molen van de linkse media in Amerika, die weer een bliksemafleider hebben gevonden om de aandacht af te leiden van de islamitische gruweldaden van de Boston Bombers.
Voor de beeldvorming, Coffee County - vernoemd naar John Coffee, een generaal in een aantal indianenoorlogen - is gelegen in het echte pickup-truck-country; het diepe Zuiden van de Verenigde Staten. Er wonen een kleine vijftigduizend mensen. Hoeveel moslims er wonen? Een vijftigtal.
Zaterdag plaatste de gekozen countybestuurder een plaatje op Facebook met de titel "How to Wink at a Muslim", waarop een man met een cowboyhoed staat afgebeeld die een dubbelloops geweer richt op de camera. Zelf vond hij het wel grappig, maar anderen denken daar duidelijk anders over. De linkse media gaan er inmiddels mee aan de haal.
"Making a point", daar ging het de Vietnam-veteraan om; niet om het maken van een politiek statement:

"God made us all equal, but let’s play by the same rules."

Het lokale Tullahoma News vroeg West of hij vooroordelen koesterde tegen moslims:

"I’m prejudiced against anyone who’s trying to tear down this country, Muslims, Mexicans, anybody. If you come into this country illegally or harm us or take away benefits, I’m against it."

Waarop hij verder gaat:

"If you’re going to harm this country, I’m not in favor of you I don’t appreciate people trying to tear down this country."

West heeft niets tegen moslims:

"Not per se, but if you’re trying to tear down this country, find somewhere else to go."

Het originele Facebook-bericht heeft West inmiddels verwijderd. Hij verontschuldigt zich overigens niet, maar vraagt zich af hoe zijn plaatje ineens in het middelpunt van de belangstelling staat. Dat is niet zo moeilijk: de media.
De media storten zich gretig op deze prooi, nadat moslimgroepen een screenshot twitterden van het bewuste Facebook-bericht, waarna de hel losbrak. Het bekend maken en veroordelen zou van belang zijn om te laten zien dat het plaatje niet grappig is en zelfs gevaarlijk. Een plaatselijke nieuwssite gaat zelfs zo ver om een lokale moslim een venijnige link te laten leggen met incidenten waar religie en ras een rol speelden: "In cases like this, I’d say he was born too late to hate the Japanese," hierbij refererend aan de vervolging van Japanse Amerikanen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in interneringskampen afgezonderd waren van de gewone maatschappij. De Amerikaanse moslims als de eenentwintigste eeuwse Japanners; je moet het maar durven vergelijken.
Hatem Bazian, de directeur van het Islamophobia Research & Documentation Project van de University of California Berkeley, doet er nog een schepje bovenop:

"Racists will always find a way to express their sentiments. They use these events as a reason to come out with it."

Zijn groep speurt social media posts, comments op online nieuwsberichten, tv-programma's en radio talkshows af op islamkritiek. Met "events" doelt hij op de Boston Marathon Bombing, dat geweld tegen moslims zou aanwakkeren. De Amerikaanse main stream media schrijven liever niet dat de terreurdaad tijdens de Boston Marathon door moslims is gepleegd. De burger op zijn beurt wordt gescreend op onwelgevallige uitingen op social media. Leg je daar de link tussen islam en geweld, dan ben je een racist.
Er is ook nog een poll: of de county commissioner zijn verontschuldigingen dient aan te bieden voor zijn Facebook-plaatje. De meningen zijn verdeeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten