'Wat wil je doen dan?' Martin Selmayr, van kabinetchef naar baas over 33.000 ambtenaren, heel normaal! De 'flitsbenoeming' oftewel staatsgreep leverde felle kritiek van alle partijen in het Europees Parlement, behalve de partijen van Jean-Claude Juncker (EVP) en Martin Selmayr (S&D). Zo meldt het AD.
De Europese parlementsfracties EVP en het S&D, respectievelijk vergelijkbaar met een soort Europees CDA en PvdA, blokkeerden iedere vorm van kritiek. Ook onze eigen Frans Timmerschwanz verdedigde de benoeming (en moet vervolgens dus gewoon z'n bek houden over Polen, Hongarije, Rusland en democratie in het algemeen), hij is dus af.
Het Parlement vraagt de Commissie nog eens naar de procedure te kijken maar constateert zelf al dat het ‘wegens juridische beperkingen in het algemeen niet mogelijk is een voor de betrokkene gunstig administratief besluit in te trekken.' Iedereen staat effectief met z'n bek vol tanden want juridisch kan het allemaal maar gewoon. Typisch gevalletje 'letter van de wet vs. geest van de wet', waar terechte kritiek gewoon aan de kant wordt geschoven omdat Juncker dat graag wil én de parlementsfracties van de beide heren dat gewoon steunen. Die zijn dus óók af.
Stemverklaringen volgen nog maar die kun je zo zelf wel invullen. Iedereen die voor is zegt niks of 'omdat het kan/ #yolo' en iedereen die tegen is voelt het democratische tapijt onder zich vandaan gerukt en valt vervolgens met z'n naïeve snufferd op de kartelretoriek van Baudet.