Uit de uitkomsten van de laatste Rasmussen poll bleek dat 69% van de Amerikanen van mening was dat het enigszins of erg waarschijnlijk was dat er met klimaatdata was gesjoemeld. Dat is opmerkelijk want in alle landen hebben de reguliere media daarover uiterst spaarzaam bericht als ze er al aandacht hebben geschonken.
Anthony Watts rapporteert daarover het volgende:
From Rasmussen Reports, some bad news for Al Gore and the Hockey Team: The debate over global warming has intensified in recent weeks after a new
NASA study was interpreted by skeptics to reveal that global warming is not man-made. While a majority of Americans nationwide continue to acknowledge significant disagreement about global warming in the scientific community, most go even further to say some scientists falsify data to support their own beliefs.
The latest Rasmussen Reports national telephone survey of American Adults shows that 69% say its at least somewhat likely that some scientists have falsified research data in order to support their own theories and beliefs, including 40% who say this is Very Likely. Twenty-two percent (22%) dont think its likely some scientists have falsified global warming data, including just six percent (6%) say its Not At All Likely. Another 10% are undecided.
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Het heeft dit keer echter wèl erg lang geduurd voordat men het in de gaten had. Ondertussen is het zonde van al die honderden miljarden die inmiddels in de bodemloze put van het klimaatbeleid zijn verdwenen en ongetwijfeld nog zullen verdwijnen, want een olietanker verander je niet zo gauw van koers.
De verandering van de publieke opinie inzake klimaat geeft de politici die al geruime tijd enige achterdocht koesterden ten aanzien van de klimaathysterie, thans de ruimte om publiekelijk hun draai te maken. Mijn gevoel zegt mij dat hen dat geen politieke windeieren zal leggen. Immers, de zwijgende meerderheid in ons land zal er waarschijnlijk precies zo over denken als de Amerikaanse burgers.
De VVD en de PVV zitten reeds op de goede koers wat het klimaatbeleid betreft. Zij doen het redelijk tot goed in de peilingen. Het CDA, traditioneel voorvechter van klimaatbeleid, staat op een historisch dieptepunt in de peilingen, hetgeen niet gunstig is uit het oogpunt van politieke stabiliteit van de coalitie.
Misschien zou het een goed idee zijn indien staatssecretaris Joop Atsma nu eens de adviezen van zijn ambtelijke raadgevers even negeert, een 'second opinion' vraagt, vervolgens voor zichzelf gaat denken en daaruit de juiste conclusies trekt. Het eerste wat hij dan zou kunnen doen is een amice-briefje schrijven aan collega Verhagen met het verzoek om een kosten/baten-analyse te maken van het voorgenomen windmolenproject rond Urk. Uit de uitkomst daarvan zal blijken dat dit project pure geldverspilling is. Vervolgens kan het project worden afgeblazen.
En zo valt er nog veel meer te verzinnen.
Op deze wijze moet het toch mogelijk zijn om van het CDA weer een soliede middenpartij te maken in plaats van een slap aftreksel van groenlinks, toch?