Van de week maakte Michelle Bachmann bekend te stoppen als Amerikaans Congreslid. Helaas, zij was een Republikein in hart en nieren. Daarnaast zeer populair bij de Tea Party.
Weinig mensen worden door Geert Wilders himself op twitter geprezen. Nog minder mensen komen met een foto op de twitterpagina van de PVV-leider. Michelle Bachmann flikte het allebei. Geert Wilders vindt Michelle Bachmann een geweldige vrouw. Ook ik vond Bachmann altijd een bijzonder figuur in de Amerikaanse politiek.
Bachmann werd geboren in het plaatsje Waterloo, in Iowa. Haar voorouders zijn van Noorse afkomst, al in haar jeugd verhuisde zij met haar familie naar Minnesota. Na haar studie werkte ze een tijdje in een kibboets in Israël. Het zal u niet verbazen dat veel Republikeinen in Amerika dat heel mooi vinden. Michelle trouwde, kreeg vijf kinderen, zorgde en passant nog voor 23 kinderen in pleegzorg en stopte in 1993 met haar werk bij de belastingdienst om fulltime in haar gezin te gaan werken.
Ronald Reagan
Aan het begin van haar leven was Bachmann een Democrate. Ze hielp in 1976 zelfs mee aan de campagne van Jimmy Carter. Net als heel veel Amerikanen was ze diep teleurgesteld over de aanpak van Carter, en in 1980 sloot ze zich dan ook aan bij de campagne van Ronald Reagan. Reagan won in 1980 en 1984 de presidentsverkiezingen met gemak en liet de Democraten werkelijk alle hoeken van het land zien.
Michelle rolde ondertussen langzaam de politiek in. Ze sloot zich aan bij een pro-life-beweging. Haar recalcitrante karakter kwam tot uiting in 1993. Samen met andere ouders richtte zij een eigen school op. Dat uit protest tegen de onderwijsstandaarden die de staat hen oplegden. Ook protesteerde zij fel tegen de bouw van een ziekenhuis waar abortussen met publiek geld werden gesponsord (het zal u niet verbazen dat mij dat wel bevalt).
Sovjet-Unie
Vanaf 2000 gaat het hard met de carrière van Michelle Bachmann. Bij de verkiezingen voor de Senaat van Minnesota in 2000 wint ze zowel de Republikeinse voorverkiezingen als de algemene verkiezingen. In 2007 stelt ze zich verkiesbaar voor het Huis van Afgevaardigden namens de staat Minnesota. Ze wordt verkozen. In het senaat neemt ze vaak geen blad voor haar mond. Zo vond ze alle verhalen over de opwarming van de aarde maar onzin. Een heerlijk tegendraads standpunt, dwars tegen de consensus in media en wetenschap in.
Vanaf 2011 gaat het mis met Michelle. Op 14 juni maakt ze haar kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen bekend. Het wordt een grote flop. Ondanks dat ze binnen de Tea Party op handen wordt gedragen, vindt ze in Iowa, haar geboortestaat, haar Waterloo. Dat vooral door een aantal ongelofelijke blunders in de aanloop naar de voorverkiezingen in deze eerste staat. Bachmann feliciteert Elvis op zijn sterfdatum, vergelijkt zichzelf met een serie-moordenaar en geeft aan bang te zijn voor de opkomst van de Sovjet-Unie (een staat die al ruim 20 jaar niet meer bestaat).
Fraude
Nadat ze het bijltje erbij neergooit, is het nog niet klaar met de ellende. Bachmann komt onder vuur te liggen vanwege fraude. Ze zou het geld dat ze voor haar campagne voor het Congres kreeg, gebruikt hebben voor haar race voor het presidentschap. Bachmann ontkent deze aantijgingen, maar een fijn afscheid is anders.
Nu is Bachmann naar eigen zeggen klaar. Acht jaar is genoeg geweest. En daarmee verliest (Republikeins) Amerika een kleurrijk, rechts en recalcitrant politica. Zie hieronder haar afscheidsvideo:
U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman