1. Home
  2. Meer perikelen bij de PVV - Sharpe overweegt zetel op te geven

Meer perikelen bij de PVV - Sharpe overweegt zetel op te geven

Geen categorie17 nov 2010, 13:17
Na het Kamerlid Lucassen heeft de PVV'er James Sharpe nu ook een probleem. Het Eindhovens Dagblad bericht namelijk, via De Telegraaf, dat hij een oud-topatleet mishandeld zou hebben. Daarnaast zou hij een starter hebben bedreigd.
De incidenten vonden plaats toen Sharpe lid was van PSV Atletiek. Na een ruzie met atleet Robert de Wit zou hij hem met een spike geslagen hebben. De Wit beschrijft zijn voormalige 'loopmaatje' dan ook als "hartstikke gek". "Als hij flipt is er geen houden aan. Na het incident met mij kwamen meer verhalen naar boven. Het bleek een tipje van de sluier. Zo'n vent hoort niet in de politiek thuis. Ik snap niet dat hij niet gescreend is".
Het moge duidelijk zijn dat Sharpe natuurlijk wel degelijk gescreend is, maar dat het antecendentenonderzoek van de Partij Voor de Vrijheid wat te wensen overlaat staat buiten kijf. Een woordvoerder van de atletiekbond de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) noemt Sharpe bijvoorbeeld "een halve crimineel". De PVV had dat toch kunnen - en moeten - ontdekken toen hij solliciteerde voor een plaats op de verkieslijst voor de Tweede Kamer.
Als Sharpe werkelijk van zijn partij houdt doet hij er verstandig aan Wilders zijn ontslag aan te bieden. Laat de PVV-leider maar bepalen wat er moet gebeuren. Het zou mij niet verbazen als hij Sharpes aanbod in zo'n situatie accepteert; hij heeft ongetwijfeld genoeg van deze controverses. Daarnaast is het van belang dat hij zijn imago als doordauwer en een man die 'recht door zee is' flink oppoetst. De PVV en met name Wilders zelf staan voor zero tolerance. Je kunt een dergelijke reputatie niet in stand houden als je dit soort wandaden van je eigen kamerleden continu met de mantel der liefde bedekt.
Bronnen rond de PVV geven in ieder geval aan dat de kans aanwezig is dat Sharpe inderdaad opstapt. Sharpe is minder afhankelijk van de politiek dan Lucassen. Waar Lucassen het zeer lastig had gekregen bij het vinden van een nieuwe baan, kan Sharpe gewoon verder met zijn gezinsleven en onderneming. Dat zou een verstandige en volwassen keuze zijn, zeker als er meer kennissen van Sharpe klaar staan met vergelijkbare verhalen.
Overigens is het zaak dat de PVV haar hoofd koel houdt. Er moet strategisch gedacht worden. Wilders moet een stapje terug doen waar dat noodzakelijk is, maar hij moet ervoor waken niet meer te doen dan dat. In paniek raken is nu desastreus. Wat dat betreft heb ik er alle vertrouwen in dat ook dit verhaal uiteindelijk goed afloopt voor zijn partij - hij is immers een professional pur sang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten