Op zaterdagen zal de redactie van DDSFI proberen u wekelijks een portie leesvoer voor het weekend mee te geven:
Tien artikelen die wij gaande de week selecteren uit de vloed van stukken over 'de toestand in de wereld': onze Zaterdagbijlage. Soms zullen dit artikelen zijn over zaken die niet aan bod zijn gekomen, andere vertegenwoordigen een visie die niet de onze is, maar desalniettemin van belang om kennis van te nemen en weer andere zijn bedoeld als 'kennisoverdracht'.
Helaas slechts één Nederlandstalig artikel deze week. De redactie heeft echt zijn best gedaan er meer te vinden, maar er helaas geen kunnen vinden die niet al behandeld was (Visser) of van enige importantie.
Grafiek in tekst spreekt voor zich:
Goed leesbaar verslag over de rol van bitcoins als valuta. Interessante ontwikkelingen in de mondiale monetaire wereld momenteel.
Directeur Ifo Instituut Hans-Werner Sinn bekritiseert de aanpak van de euroschuldencrisis door de EU.
Kiest Merkel na het zoveelste afluisterschandaal met de VS voor Rusland of blijft ze haar Westerse bondgenoot trouw? Een analyse van Spiegel Online.
Thomas Mayer, hoofdeconoom van Deutsche bank, waarschuwt voor teveel vertrouwen in politici.
Goede analyse in Die Welt over Frankrijk, die het verdomt om te hervormen en haar (tanende) rol in de Europese politiek..
Goede analyse van redacteur Economie
Tobias Piller van de Frankfurter Allgemeine over de nieuwe koers van de kersverse italiaanse premier matteo Renzi. Al van 23 juni jongstleden, maar de moeite waard.
Veel Duitse spaarders zijn bevreesd voor hun spaargeld, dat ze hebben toevertrouwd aan de Portugese bank Espirito Santo ('de heilige geest'), die 2% rente bood, maar waar nu een 'Cyprus scenario' dreigt (gedeeltelijke onteigening, red.).
Econoom Billy Mitchell over de Australische arbeidsmarkt. Ook daar heerst crisis.
DFT goeroe Erik Bakker verklaart waarom de US-dollar niet stijgt. Overtuigend? Of toch niet?
Hier vindt u een overzicht van mijn columns en u kunt mij hier volgen op Twitter.