1. Home
  2. Keert het tij voor christenen?

Keert het tij voor christenen?

Geen categorie20 jul 2011, 15:15
Het gezond verstand lijkt op zijn retour. Voorlopig althans nog even alleen in Groot-Brittannië. Daar heeft de Commissie voor Gelijkheid en Mensenrechten (het Britse equivalent voor onze CGB) laten weten voortaan op te komen voor christenen die slachtoffer worden van wetten die gelijke berechtiging bevorderen.
We hebben wat idiote gevallen zien langskomen de laatste tijd. 'Gelijke behandeling' betekent in Nederland dat 'discriminatie' vooral daar aanwezig wordt bevonden waar het in het nadeel werkt van christenen. Atheïsten en moslims (en dan het liefst nog vrouwen, maar dat is een ander verhaal) kunnen echter altijd op de CGB rekenen om hun gram te halen.
Zo ook in Groot-Brittannië. De Commissie moet van verre komen, want ook hier droop in het verleden de christen-vijandigheid droop er vanaf:

In één zaak suggereerde een lid van de commissie dat christelijke adoptieouders een risico vormen, omdat ze kinderen zouden kunnen „infecteren.” In een ander geval pleitten leden van de commissie voor stevigere straffen voor christenen. Dat gebeurde na een uitspraak die de commissie deed in de zaak tegen de christelijke eigenaren van een bed & breakfast die hun kamers niet wilden verhuren aan een homopaar.

Recent beweerde de voorzitter van de commissie, Sir Trevor Philips, dat christenen in discriminatiezaken militanter zijn dan moslims.

Goed, tijden van bezinning en berouw zijn aangebroken in Groot-Britannië. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.
Zoals Bjorn eerder al schreef: het is een wonder dat de CGB nog altijd bestaat. Geldverslindend, anti-christen, anti-man en pro-alles-wat-zielig-is. Daar zijn we nu wel even klaar mee. Dus, CGB, willen jullie je eigen voortbestaan niet extra in gevaar brengen, volg dan Brits voorbeeld en zet deze stap in de goede richting.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten