De Telegraaf heeft via diverse bronnen inzicht gekregen binnen het ambtenarenapparaat van de gemeente Rotterdam. Binnen deze gemeente is de invloed van de radicale islam zichtbaar en met name binnen het team van ambtenaren dat tegen radicalisering moet strijden. De omgekeerde wereld dus en een ontwikkeling dat per direct moet worden stopgezet.
Een medewerker van het programmateam radicalisering, Ahmed Harika, adviseerde de omstreden Stichting Waqf, die haatpredikers naar Nederland probeerde te halen en in Rotterdam een salafisten-instituut wilde oprichten. De aankoop van het gebouw werd gefinancierd door een Qatarees hulpfonds waarvan de oprichter miljoenen dollars doorsluisde naar islamistische terreurorganisaties. Critici zien het salafisme – de meest strikte naleving van de islam – als opmaat naar de gewapende strijd.
Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat Harika in 2014 opdrachten uitvoerde in opdracht van Waqf. „Hij heeft hier een onkostenvergoeding voor ontvangen. In oktober 2014 is Harika voor de Directie Veiligheid gaan werken.”
Leefbaar Rotterdam gaat er al schriftelijke vragen over stellen. We wisten al dat Amsterdam veel problemen had met de radicale islam en de invloed daarvan op het radicaliseringsprogramma van de gemeente. In Rotterdam blijkt het niet heel anders te zijn. De havenstad heeft haar eigen problemen met de radicale islam .
Leefbaar Rotterdam stelt vragen aan burgemeester Aboutaleb. „Het is onverantwoord om op het dossier radicalisering de regie uit handen te geven aan dubieuze ’deskundigen’, die de rode loper uitrollen voor radicale en salafistische netwerken”, zegt raadslid Tanya Hoogwerf.