1. Home
  2. Hop Marjanneke!

Hop Marjanneke!

Geen categorie18 mei 2013, 8:59
Hop Marjanneke - stroop in het kanneke was oorspronkelijk een spotlied dat populair was ten tijde van de aftocht van Napoleon c.s. uit Nederland. De EU neemt alvast preventieve maatregelen om dit soort zaken te voorkomen. Open kannetjes worden verboden.
Vooralsnog betreft het verbod alleen olijfolie - zo lijkt het althans. Open kannetjes koffiemelk zijn in Nederland echter sinds lang al in de ban gedaan. Ietwat stilletjes, maar desalniettemin staan ze te boek als hoogst ongewenst. Ooit werd bij de koffie in restaurants automatisch een open kannetje koffiemelk gebracht, maar dat is blijkbaar niet goed voor uw gezondheid. Mag dus niet meer van hijgerige programma's als de KvW, en waaruit dat voortkomt.
Dat de EU een algeheel verbod uitvaardigt is dan wel weer ietwat over de top, vinden zelfs Nederlandse Europarlementariërs. Ze blijken er zelfs tegen te hebben gestemd! Eigenlijk had ook dat apart in de krant gemogen, maar naar het stemgedrag van de Brusselse 'volksvertegenwoordigers' wordt door de media in ons land maar hoogst zelden omgekeken. Onterecht, maar Brussel is voor de meeste journalisten niet alleen ver weg, maar bovendien werkt men daar immers alleen in ons voordeel? En het is ook zo'n moeite...
Desondanks zouden veel mensen er goed aan doen hierover eens meer na te denken. Alhoewel, zou het helpen? Voortaan krijgt de echte liefhebber van olie dus een keurig afgesloten flesje bij zijn eten. Als de Brusselse oekaze wordt nagevolgd tenminste. Want in Zuid-Europa, waar deze maatregel de meeste invloed zou moeten hebben, neemt men het sowieso niet zo nauw met allerlei overheidsbemoeienis. In zekere zin zouden we er een voorbeeld aan moeten nemen. Gewoon negeren die onzin.
Want wat zijn de volgende open kannetjes die aan de beurt zullen komen? Wijn? Tapas? Olijven bij de borrel? Nootjes in handige zo'n eenpersoonsverpakking als men iets bij de borrel krijgt? Nu zet men in de betere kroegen rond 1700 uur gewoon wat glaasjes met nootjes neer - maar of dat van de EU toegestaan mag blijven? Het is me wat met hun bezorgdheid over ons welbevinden.
Behalve dan het welbevinden van onze portemonnee. Niet alleen wordt daar naar hartelust in gegraaid door de Europese hotemetoten - men wil zich zwaar hijgend ook rechtstreeks aan uw geld kunnen laven. Hop Marjanneke, laat de Europese belastingen vloeien!
Wie even nadenkt, beseft dat die verpakkinkjes niet gratis zijn. Niet voor niets zijn grote horecaverpakkingen de bron van wat er in die kannetjes op tafel verschijnt. En dat is nu eenmaal goedkoper. Die afgesloten flesjes moet u uiteindelijk zelf betalen. Maar gezien de beloning die men in Brussel opstrijkt is dat niet iets dat de Eurocraten veel zal kunnen schelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten