1. Home
  2. Gedankenpolizei tegen discriminatie nodig

Gedankenpolizei tegen discriminatie nodig

Geen categorie08 apr 2014, 12:52
'Discriminatie vaak onbewust'.
In Brabant zijn er mensen die enkel 'Hollanders' in dienst willen nemen. Ik zie de GoedVolkhordes nu al briezen en snuiven. Ze hebben iets dat ze kunnen aangrijpen om pater Van der Lugt extra snel mee te begraven. Want over hem willen we het niet hebben, het moet gaan over de misdaden van de blanke Nederlander, de haatbaard met gladde kin, de aartsvader van discriminatie, de eeuwige vijand.
Om het genetisch verankerde racisme en de daaruit voortvloeiende discriminatie van de Nederlander aan te pakken, hebben we het College voor de Rechten van de Mens, een club die bestaat bij de gratie van discriminatie. Daarom zoekt ze onder elke steen. Maar vandaag hebben deze verschillige mensen zichzelf overtroffen: ze hebben een nieuwe categorie volstrekt niet-falsifieerbare discriminatie uitgevonden: onbewuste discriminatie.
Het is een denkkronkel die Freud op zijn mindere dagen zou zou bedenken: of u erkent dat u een vadercomplex heeft, of u zit in de ontkenningsfase. Of u bent bewust discriminatoir, of u bent het het onbewust. Maar discrimineren, dat doet u.

"[Het] blijkt dat werkgevers, scholen en ondernemers vaak niet weten dat zij discrimineren", schrijft het college. Vandaag start een campagne om ongemerkte discriminatie te voorkomen. "Een niet discriminerend bedoelde opmerking kan dat wel zijn of zo worden opgevat. Gelukkig is er in Nederland steeds meer aandacht voor de achterliggende oorzaak van uitsluiting en discriminatie."

Dit is gevaarlijke waanzin. Een college dat voor zijn bestaansrecht zoveel mogelijk discriminatie moet vinden, introduceert een volstrekt oncontroleerbare vorm van discriminatie en gaat nu een campagne opzetten om dat aan te pakken. We kunnen er weinig tegen doen, want hoe toon je de onzin van onbewuste discriminatie aan? Dat is net zo moeilijk als de claims van het marxisme weerleggen. Het gaat niet met rationele argumenten. Het doet sowieso sterk denken aan de sovjetunie, waar een mislukte oogst werd opgevat als ondermijning van de revolutie door onwillige boeren, waarop het mildste antwoord meer indoctrinatie was.
Op zich is dat natuurlijk niet erg, want het kwaad van discriminatie mag - wat zeg ik: moet - met alle mogelijke middelen bestreden worden. We hebben geen gedachtenpolitie nodig, nee, we moeten worden gedisciplineerd door een big brother van ons onderbewuste. Dat, beste mensen, is nu beschaving.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten