1. Home
  2. Facebook groeit minder snel

Facebook groeit minder snel

Geen categorie13 jun 2011, 15:32
Facebook in de problemen? Is dit het begin van het einde?
Het gaat minder goed met Facebook dan menigeen denkt. In Amerika nam het aantal leden namelijk af met maar liefst zes miljoen. De teller staat daardoor nu op 149,4 miljoen Amerikaanse leden. 
Daardoor krimpt de groei van Facebook voor het eerst in de geschiedenis. Waar Mark Zuckerbergs team er in mei vorig jaar nog 20 miljoen nieuwe gebruikers kon bijschrijven is het aantal newbies nu gedaald naar een magere 11,8 miljoen. Dat is dus een krimp (in de groei) van rond de 40%.
Dat klinkt natuurlijk allemaal niet best - niet als je Mark Zuckerberg heet tenminste. Maar is dat wel zo? Nou, dan zit het verhaal iets genuanceerder in elkaar. Facebook is namelijk zélf bezig veel (ongebruikte) accounts te verwijderen. Daarnaast worden persoonlijke profiel pagina's die door bedrijven worden gebruikt uit het bestand gegooid.
Met andere woorden, het valt allemaal wel mee. En groei is nog altijd groei; steeds meer mensen gebruiken Facebook. Voorlopig heeft het er dan ook alle schijn van dat het succesverhaal van Facebook nog lang niet afgerond is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten