1. Home
  2. Draijer naar Rabo

Draijer naar Rabo

Geen categorie21 jun 2014, 16:00
Nieuwe bestuursvoorzitter
 
 
 
De huidige voorzitter van de SER (Sociale-Economische Raad), Wiebe Draijer, wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van de Rabobank, als opvolger van interim bestuurder Rinus Minderhout, die de wegens het LIBOR-schandaal afgetreden Piet Moerland tijdelijk verving. De definitieve benoeming komt niet onverwacht, omdat eind maart al bekend was dat Draijer de beoogde opvolger zou worden. Draijer gaat 980.000 euro per jaar verdienen.
CDA-leider Sybrand van Haersma Buma zei over dat salaris van Draijer, dat hij zich realiseert dat de Rabobank een wereldspeler is. In Nederland wordt het volgens Buma als een hoog salaris gezien, terwijl het in andere landen als een laag salaris zou worden gezien. Dat zal allemaal best, maar de kosten van levensonderhoud in een stad als Londen zijn natuurlijk ook significant hoger. Het is appels met peren werk, dergelijke internationale vergelijkingen maken.
Draijer gaat zich eerst oriënteren, zo verklaarde hij in het radioprogramma TROS-Kamerbreed. Zowel intern als extern. Opmerkelijk, want hij heeft de baan al aangenomen. Ik zou me eerst oriënteren en dan pas een besluit nemen, maar goed. Laten we Draijer het voordeel van de twijfel gunnen, ook al heeft de goede man nul ervaring met het bankiersvak. Maar ach, dat had Rik Slingelandt destijds ook niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten