Donald Trump niet welkom bij congres conservatieven na opmerkingen tijdens en na debat

Geen categorie08 aug 2015, 17:00

The Donald komt steeds meer onder vuur te liggen.

De organisatie van RedState Gathering - een grote conservatieve blog die mooie congressen organiseert; RSG is dit weekeinde - heeft laten weten dat Donald Trump niet langer welkom is. De reden? Volgens de organisatie gedroeg hij zich op buitengewoon onbeschofte wijze tijdens en na het Republikeinse debat van donderavond (Amerikaanse tijd).

Eerder berichtten wij al dat Trump behoorlijk zwak overkwam. Met name als men hem vragen stelde over beleid schoot zijn kennis keer op keer te kort. Ook gedroeg hij zich bij tijd en wijlen op buitengewoon asociale manier.

Dat laatste is waarom RedState niets meer met hem te maken wil hebben:

De flamboyante vastgoedmagnaat zou zaterdag een speech geven op een conferentie van de groep Red State, maar is daar nu niet meer welkom.

Volgens Red State-voorman Erick Erickson is de uitnodiging ingetrokken omdat Trump zich denigrerend heeft uitgelaten over journaliste Megyn Kelly, een van de debatleiders tijdens het Republikeinse tv-debat van vrijdag. ''Zijn opmerking over Kelly was een brug te ver'', zei Erickson.

Tijdens het debat liet Trump al weten dat hij Kelly "altijd aardig had behandeld, maar dat dit weleens kon veranderen." Vervolgens kwam hij langs bij CNN waar hij beweerde dat ze het "bloed uit haar ogen liep" toen ze hem aankeek. Dat is natuurlijk niet prettig, maar hij ging verder: "Het bloed liep uit haar... nou ja, ergens." Hij impliceerde daarmee natuurlijk dat ze zo fel was omdat ze ongesteld was.

Conservatieve Amerikanen hebben daar woedend op gereageerd, niet in de laatste plaats omdat Megyn Kelly een bekende conservatieve vrouw is. Ze vinden hem dus niet alleen onbeschoft, maar ze vinden het ook nog eens verkeerd dat hij één van hen aanvalt - en daar bovenop ook nog eens een vrouw.

De komende dagen en weken zal Trump er vrijwel zeker flink op achteruit gaan in de peilingen. Toch is de kans ook groot dat hij ondertussen een gepassioneerde achterban heeft, wellicht van 10% van de Republikeinse kiezers. Als dat zo is vormt hij mogelijk wél een bedreiging voor de uiteindelijke kandidaat van de Republikeinse Partij omdat hij mee kan doen aan de verkiezingen als een onafhankelijke kandidaat. In 1992 gebeurde dat ook met Ross Perot... en dat leverde Bill Clinton uiteindelijk het presidentschap op. Als Perot niet mee had gedaan was Clinton geen president geworden; George H.W. Bush had dan een tweede termijn gekregen.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten