Terwijl de financiële wereld in brand staat, stelt de Partij voor de Dieren voor om allerlei belastingen te verhogen. Om méér Ontwikkelingshulp te financieren.
Je hebt wereldvreemde partijen (PvdA, SP) en je hebt Wereldvreemde Partijen (PvdD). Die laatste presenteerde gisteren het verkiezingsprogramma, met de leus "hou vast aan je idealen, laat ze niet wegcijferen". O jee, dat kan niet veel goeds betekenen. Op de site van de Dierenpartij lezen we, ter introductie van het verkiezingsprogramma:
De aarde biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht. De economie is in de greep geraakt van monetaire vraagstukken. Geld regeert; alles wat werkelijk waarde heeft wordt hieraan ondergeschikt gemaakt. De dieren en de natuur zijn verworden tot een product met een prijs. Zelfs de verlangens en zorgen van mensen worden vooral uitgedrukt in geld. Deze eenzijdige benadering staat de noodzakelijke koerswijziging in de weg. De huidige crises kunnen niet worden opgelost met symptoombestrijding - maar vergen radicaal andere keuzes.
Dat partijleider Marianne Thieme en haar partijgenoten niets hebben met 'monetaire vraagstukken' en daarmee bewijzen dat ze in deze tijd (of eigenlijk in elke tijd) totaal ongeschikt zijn voor de volksvertegenwoordiging, blijkt wel uit het verkiezingsprogramma.
Om zomaar een paar punten te noemen waar de Partij voor de Dieren voor strijdt: prikkeldraad in natuurgebieden moet worden verboden, de brandstofaccijnzen moeten met 20 procent omhoog (autorijders zijn stom!), er komen géén nieuwe snelwegen bij (hardwerkende Nederlanders zijn nog stommer) en er komt een vleestaks (vleeseters zijn het allerstomst). Niet alleen voor vlees overigens, ook voor vis, eieren en zuivel.
En waar gaat al dat extra belastinggeld naartoe? Niet naar de bestrijding van de economische crisis natuurlijk. Nope. Er moet méér geld naar Ontwikkelingshulp. Je. verzint. het. niet. Een fundamenteel andere kijk op de wereld met radicaal andere keuzes, noemen ze het. Radicaal is het zeker.
Over vegetariërs gesproken; ik vind het allemaal prima, maar ik ben allergisch voor die types die zich moreel superieur wanen omdat ze sojabrokken of vleesvervangers eten. Als ik in de supermarkt in de rij bij de kassa sta, zie ik weleens van die mensen vleesvervangers kopen. Meestal stap ik dan weer uit de rij om dezelfde hoeveelheid die zij aan vleesvervangers kopen te compenseren door precies evenveel echt vlees te kopen. Dus dan eet ik die dag wat extra bacon, vleeswaren of zelfs een extra hamburger. En als ik teveel heb, geef ik het gewoon aan de hond.
Okay, even zonder dollen. Ik heb niet eens een hond.
Ik ben niet tegen het verbeteren van de leefomstandigheden van onze varkentjes en koetjes, hoor, maar ik heb echt moeite met die extreme dictatoriale vega's die een pesthekel hebben aan vleeseters. Volksmenner Marianne is de haatgevoelens jegens vleeseters steeds meer aan het opjutten. Dat vind ik maar eng. Ik weet nog goed welke veganist onze Pim heeft vermoord.
Laat ons vleeseters met rust, alstublieft. De mens is een omnivoor, géén herbivoor. Ik verdenk de Partij voor de Dieren er soms van dat ze een soort Noord-Korea nastreven, waar vrijwel niemand vlees eet. Het enige dat men daar eet, als ze al kunnen eten: mais en kool. Hoewel honderdduizenden Noord-Koreanen de hongerdood sterven, zou het me toch niets verbazen als Partij voor de Dieren Noord-Korea als voorbeeld ziet, in ieder geval op het gebied van de vleesconsumptie. En dat staat dan op drie (!) zetels in de peilingen. Freaky. Waar blijft de kiesdrempel van minimaal zeven zetels?
Het eten van vlees is normaal, gezond en het is een teken van welvaart. En daar moeten we trots op zijn. We moeten ons dagelijkse stukje vlees niet laten afpakken door linkse vegafreaks. Als we zelf bepalen een dag of twee per week geen vlees te eten, dan is dat prima, maar daar gaan we dus helemaal zelf over. Gesnopen, mevrouw Thieme?