Het kabinet wil rekening houden met de gevoelens van transseksuelen.
OV-chipkaarten die na 1 januari worden uitgegeven zullen er anders uitzien dan we gewend zijn. De aanduiding M/V zal namelijk
ontbreken. Dit is een gevolg van het kabinetsbeleid dat stelt dat de sekseaanduiding moet worden weggelaten indien het "niet noodzakelijk" is om iemands geslacht te vermelden. Dat geldt niet alleen voor OV-chipkaarten: onderwijsminister Bussemaker is in gesprek met onderwijsinstellingen om de geslachtsaanduiding ook van studentenpasjes weg te krijgen. Ook gemeenten gaan mee in het nieuwe beleid en hebben beloofd om geen M/V-aanduiding meer op stempassen te tonen.
Wat is in vredesnaam de reden voor dit rigoureuze beleid dat het lastiger maakt om te weten met wat voor persoon we te maken hebben? Het kabinet wil rekening houden met de gevoelens van transseksuelen en andere "mensen die moeite hebben met sekseregistratie". Dat deze groep een miniem deel vormt van de Nederlandse bevolking, maakt kennelijk niet uit. Hun gevoelens zijn de eerste prioriteit.
Het is vanaf 1 januari blijkbaar ouderwets of raar om te spreken van een man of een vrouw, als het aan progressieve strijders ligt. Die begrippen zijn maar achterlijk, vanaf 2017 mag iedereen helemaal zélf bepalen wat hij is. De biologische realiteit wordt gewoon keihard ontkend omdat er een klein groepje mensen zich niet prettig voelt met het lichaam waar ze mee geboren zijn.
En het blijft natuurlijk niet bij OV-chipkaarten of studentenpasjes. Dezelfde activisten die tegen een geslachtsaanduiding op een OV-chipkaart zijn, zijn ook tegen de registratie van het geslacht op officiële documenten zoals paspoorten en rijbewijzen. Hiermee wordt het moeilijker om personen te identificeren, waardoor we uiteindelijk onze veiligheid inleveren ten gunste van een de kleine minderheid. En de meerderheid? Die wordt weer niets gevraagd.