De overweldigende overwinning van Geert Wilders en zijn PVV in de recente verkiezingen heeft voor onrust gezorgd in Brussel. De eurosceptische houding van Wilders, gecombineerd met zijn pleidooi voor een Nexit, wordt gezien als een 'nachtmerrie' voor de Europese Unie schrijft de Telegraaf. Deze ontwikkeling is echter niet geïsoleerd. Er is een groeiende trend van rechtse, eurosceptische bewegingen in meerdere EU-lidstaten, wat aangeeft dat de wind van politieke verandering door Europa waait.
De PVV, nu de grootste partij van Nederland, staat samen met FVD bijna alleen in haar roep om een Nexit. Maar voor een kritischere benadering van de toenemende macht van de EU kan Wilders bondgenoten vinden in figuren als Pieter Omtzigt van de NSC en Caroline van der Plas van de BBB. Deze ontwikkeling plaatst Nederland op een kruispunt bij de aanstaande cruciale EU-top, waar besluiten over uitbreiding van de EU, meer geld voor Brussel en versoepeling van de begrotingsregels op de agenda staan.
Een belangrijk punt van discussie zal zijn hoe Nederland gebruik kan maken van zijn vetorecht over deze gevoelige onderwerpen. De nieuwe Tweede Kamer zal demissionair premier Mark Rutte naar Brussel sturen met een boodschap die nog bepaald moet worden. Dit biedt een unieke kans om de Nederlandse positie in de EU te herdefiniëren.
Tegelijkertijd wordt er achter de schermen gesproken over een grondige hervorming van de EU. De EU-top zal waarschijnlijk besluiten dat zo'n hervorming noodzakelijk is, vooral als men de uitbreiding met economisch zwakkere landen als Oekraïne en Moldavië wil doorzetten. Dit biedt een kans om fundamentele EU-zaken te heroverwegen, waaronder financiële regelgeving, besluitvormingsprocessen en de reikwijdte van de EU-macht.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Deze situatie benadrukt dat de stem van Nederland in Europa belangrijker is dan ooit. Met de PVV aan het roer moet Nederland nu een strategische positie innemen die zowel de nationale belangen als de dynamieken binnen de EU in acht neemt. Met de PVV aan de knoppen moet Nederland gaan knokken om zijn vetorecht en daarmee zijn soevereiniteit te behouden.