Laat dit even bezinken: de Sociaal-Economische Raad (SER) wil ons verlofstelsel 'vereenvoudigen' schrijft de Telegraaf. Hun idee van vereenvoudiging? Nóg meer regels, uitzonderingen, en natuurlijk... meer overheidsbemoeienis. Het lijkt wel alsof de SER in een parallel universum leeft, waar meer regelgeving gelijkstaat aan minder complicaties. Dit unanieme advies aan het kabinet is niets minder dan een bureaucratische nachtmerrie.
Werkgevers en
werknemers zitten niet te wachten op nog meer administratieve rompslomp. De SER lijkt te vergeten dat elk nieuw verlofstelsel weer een labyrint van regels met zich meebrengt. Wie gaat dat allemaal bijhouden? Juist ja, de werkgever. En wie betaalt de rekening? Ook de werkgever.
Wat de SER voorstelt, is niet alleen een hoofdpijn voor werkgevers, maar het ondermijnt ook het idee van persoonlijke verantwoordelijkheid. Natuurlijk, verlof voor rouw of noodsituaties thuis is belangrijk Of daar ook
diarree door klimaatsverandering bij hoort blijft ook voor ons een vraag. Maar moet dit echt worden geregeld met nog meer overheidsregels? De SER denkt blijkbaar van wel en vindt ook dat de overheid (lees: de belastingbetaler) meer moet bijdragen. Met andere woorden, de samenleving moet opdraaien voor individuele keuzes.
We leven in een tijd waarin de overheid al overal een vinger in de pap heeft. Het laatste wat we nodig hebben, is nog meer overheidsbemoeienis in ons werk en privéleven. Wat we nodig hebben, is meer vrijheid en minder regels, zodat werknemers en werkgevers zelf kunnen bepalen wat het beste werkt. De SER zou er goed aan doen dit te onthouden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren. Deze aanbeveling van de SER is een schoolvoorbeeld van hoe goede bedoelingen leiden tot slecht beleid. Het is hoog tijd dat we stoppen met het blind volgen van zogenaamde 'experts' en beginnen met het gebruik van gezond verstand. Minder regels, meer vrijheid, dat is wat de Nederlandse werknemer en werkgever echt nodig hebben.