De knettergekke Hannah Prins wil economieën totaal vernielen met haar oorlog tegen vliegen. Foto: Afbeelding gemaakt met Grok van xAI

Schandalig: Klimaatactivist Prins Valt Luchtvaart Aan – Wat Gaat Er Mis?

Economie22 apr , 5:23
Het klinkt als een slechte grap, maar het is helaas bittere realiteit: klimaatactivist Hannah Prins pleit voor een verbod op reclames voor verre vliegreizen. In een interview op NPO Radio 1 bij MISCHA! liet ze weten: “Reclames voor verre vliegreizen zijn niet meer normaal. Onze CO2-uitstoot is 32 procent hoger, omdat we de hele dag door die reclames zien.” Prins, die zich inzet voor de ngo Advocates for the Future en nauw samenwerkt met Reclame Fossielvrij, wil dat dit verbod overal wordt ingevoerd, naar het voorbeeld van Den Haag, waar fossiele reclame al is verboden. Dit is niet alleen knettergek, het is een directe aanval op de economie – zowel hier in Nederland als in armere landen die afhankelijk zijn van toerisme. Laten we dit schandalige plan eens goed onder de loep nemen!

Een Verbod op Reclames: Absurd en Schadelijk

Hannah Prins heeft een nieuwe hobby: het aanpakken van reclames voor verre vliegreizen. Ze claimt dat deze reclames ervoor zorgen dat onze CO2-uitstoot 32 procent hoger is, omdat we constant verleid worden om te vliegen. Haar oplossing? Een totaalverbod op dit soort reclames, overal in Nederland en daarbuiten. In Den Haag is zo’n verbod al van kracht – een wereldprimeur waar Prins en haar medestanders trots op zijn – maar dat is voor haar nog niet genoeg. Ze wil dat dit overal wordt doorgevoerd, ongeacht de gevolgen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Sluit je aan bij duizenden DDS-lezers. Geen spam. Alleen eerlijke updates, scherpe opinies en onmisbare analyses. Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Subscribe

* indicates required
Laten we even stilstaan bij hoe absurd dit is. De luchtvaart is een cruciale pijler van onze economie. In Nederland zijn talloze banen direct en indirect afhankelijk van de luchtvaartsector: van Schiphol-medewerkers tot reisorganisaties en horeca die profiteert van toerisme. Maar nog belangrijker: in het buitenland, vooral in armere landen, is toerisme vaak een levensader.
Landen in Afrika, Azië en het Caribisch gebied zijn afhankelijk van westers toerisme om hun economie draaiende te houden. Als dat wegvalt door dit soort knettergekke maatregelen, hebben ze daar een ENORM probleem. Families die leven van toerisme zullen in armoede vervallen, lokale bedrijven gaan failliet, en hele gemeenschappen worden getroffen. Maar daar heeft Hannah Prins duidelijk lak aan. Zij is te druk met haar strijd tegen een niet-bestaand probleem – ‘klimaat!’ – omdat het haar een goed gevoel geeft over zichzelf.

Peiling: wat vind jij?

De Schadelijke Gevolgen voor de Economie

Laten we de feiten op een rijtje zetten. Toerisme is wereldwijd een van de grootste bronnen van werkgelegenheid. In armere landen zorgt het voor inkomsten voor mensen die anders geen kansen hebben, zoals vrouwen, jongeren en mensen in afgelegen gebieden. Het wegvallen van westers toerisme zou voor deze landen een ramp zijn. En hier in Nederland? Onze eigen economie krijgt ook een klap. Schiphol, een van de grootste werkgevers van het land, zal banen verliezen. Reisorganisaties zoals TUI, die al in een rechtszaak verwikkeld zijn met de gemeente Den Haag over dit verbod, zullen verder in de problemen komen. En de horeca, die afhankelijk is van toeristen, zal de gevolgen ook voelen.
Hannah Prins lijkt dit allemaal te negeren. Ze vergelijkt vliegreclames met tabaksreclames en zegt dat we “nu echt moeten nadenken over wat we nog normaal vinden.” Maar deze vergelijking slaat nergens op. Roken is een directe bedreiging voor de gezondheid, terwijl vliegen een essentieel onderdeel is van onze moderne economie en manier van leven. Haar kruistocht is niet gebaseerd op feiten, maar op een obsessie met een zogenaamd ‘klimaatprobleem’ dat zwaar overdreven wordt. De werkelijkheid is dat de luchtvaartsector al jaren werkt aan verduurzaming, met schonere vliegtuigen en duurzame brandstoffen. Maar dat is voor Prins niet genoeg – zij wil de hele sector kapot maken met haar absurde verbod.

Een Egoïstische Strijd Tegen een Niet-Bestaand Probleem

Wat Prins doet, is niet alleen schadelijk, het is ook schandalig. Ze vecht voor een zaak die gebaseerd is op hysterie, niet op feiten. Haar claim dat reclames onze CO2-uitstoot met 32 procent verhogen, klinkt indrukwekkend, maar waar is het bewijs? En zelfs als het waar is, waarom zou je een hele sector kapotmaken in plaats van te focussen op echte oplossingen, zoals innovatie in de luchtvaart? Prins lijkt meer geïnteresseerd in haar eigen morele superioriteit dan in de levens van mensen die afhankelijk zijn van toerisme. Dit is typisch voor dit soort klimaatactivisten: ze offeren de welvaart van anderen op voor hun eigen feelgood-agenda.
Het ironische is dat Prins zelf in het verleden de wereld rondvloog, zoals eerder is onthuld. Nu ze haar eigen gedrag heeft aangepast, verwacht ze dat de rest van de wereld hetzelfde doet – ongeacht de gevolgen. Dit is niet alleen hypocriet, het is ook egoïstisch. De mensen in armere landen, die hun brood verdienen met toerisme, hebben geen stem in haar strijd. Zij zijn degenen die de prijs zullen betalen voor haar idealen.

Stop Deze Knettergekke Kruistocht!

Het plan van Hannah Prins om reclames voor verre vliegreizen te verbieden is niet alleen knettergek, het is een directe aanval op onze economie en de levens van mensen wereldwijd. De luchtvaart is een levensader voor Nederland en voor armere landen die afhankelijk zijn van toerisme. Prins mag dan denken dat ze de wereld redt met haar strijd tegen een niet-bestaand ‘klimaatprobleem’, maar in werkelijkheid richt ze enorme schade aan. Dit is schandalig, en het is tijd dat we ons verzetten tegen deze absurde plannen.
Wat denk jij? Moet het verbod op vliegreclames overal worden ingevoerd, zoals Prins wil? Laat je reactie achter en deel dit artikel op X.

Word abonnee van onze EXCLUSIEVE GRATIS NIEUWSBRIEF

Sluit je aan bij duizenden DDS-lezers. Geen spam. Alleen eerlijke updates, scherpe opinies en onmisbare analyses. Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Subscribe

* indicates required
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten