De Nederlandse droom van een groene economie verandert steeds meer in een nachtmerrie. Huishoudens, bedrijven en gemeenten kampen met gigantische problemen door een overbelast stroomnet. Dit fiasco, een direct gevolg van het kortzichtige groene beleid, treft nu onze economie in het hart. We zagen de eerste tekenen hiervan eerder al in Almere en Den Haag. VNO-NCW en Vemobin slaan alarm in
de Telegraaf: bedrijven krijgen geen aansluiting, multinationals overwegen productieverplaatsing, en stekkerauto’s staan te springen om niet-bestaande laadpalen. Dit is wat er gebeurt als politieke idealen botsen met de harde realiteit. De geforceerde haast naar een zogenaamd 'duurzame' toekomst heeft ons een elektriciteitsnet opgeleverd dat totaal niet opgewassen is tegen de eisen van vandaag. We gaan daardoor ook veel vaker stroomstoringen meemaken in Nederland.
In Amsterdam-Oost zien we het toppunt van deze absurditeit: bouwvakkers die werken aan een 'duurzame' wijk, afhankelijk van een dieselaggregaat. Ironisch genoeg levert de groene utopie ons een vieze, grijze werkelijkheid. En in Nijmegen? Gloednieuwe appartementen die leegstaan omdat er simpelweg geen stroom is. We gaan dadelijk nog zien dat hele woonwijken op dieselaggregaten gasan draaien in plaatsa van op gas. Sorry maar dan belandt als land gewoon in de regen van de drup. Van het schone gas naar de uitlaatgassen van dieselaggregaten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren. Deze chaos op het stroomnet is meer dan een technische storing; het is het failliet van een beleid dat de realiteit negeert. De kosten van elektriciteit schieten omhoog, en wat krijgen we ervoor terug? Een infrastructuur die kraakt in al zijn voegen. Deze situatie is onacceptabel. Het is tijd dat de beleidsmakers hun groene dromen confronteren met de realiteit. We hebben een energienetwerk nodig dat niet alleen 'groen' is, maar ook betrouwbaar, betaalbaar en gebouwd op gezond verstand. Tot die tijd zullen gewone Nederlanders en ondernemers de prijs betalen voor deze groene waanzin.