Is het niet schokkend en verbazingwekkend dat de Amsterdamse beurs (AEX) zich vandaag alweer enigszins herstelt na het zogenaamde 'bloedbad' van gisteren? Dat de koersen na een daling van bijna 5% nu weer met 1,7% stijgen? Dat ook in Tokio, Hongkong en Zuid-Korea voorzichtig herstel te zien is? NEE. Natuurlijk is dat niet schokkend. Het is volkomen voorspelbaar en het toont vooral aan hoe wanstaltig en overdreven de paniek van de afgelopen dagen was, aangejaagd door media, politici en de financiële 'experts' zelf.
Volgens NU.nl opende de AEX vandaag dus weer hoger, na het "grootste verlies sinds 2020". Ook andere Europese en Aziatische beurzen lieten herstel zien. Tokio veerde zelfs met ruim 5% op. En waarom? Omdat na een forse, door paniek gedreven daling, er altijd weer kopers in de markt komen. Die zien een kans om aandelen voor een prikje te kopen en slaan toe. Simpele marktlogica.
Wat hier aan de hand is? Het is heel simpel, zoals we gisteren al suggereerden:
Laten we vooral nog eens stilstaan bij de wanstaltige paniek die de media, de politiek én investeringsfondsen en banken de afgelopen dagen hebben gecreëerd. Krokodillentranen over 'handelsoorlogen', doemscenario's over recessies, gejammer over 'onzekerheid'. Het was alsof Trump een atoombom had aangekondigd in plaats van importheffingen – heffingen die Europa zelf notabene ook toepast!
Deze hysterie diende maar één doel: het beleid van Trump framen als desastreus en onverantwoord. Het was politiek gemotiveerde paniekzaaierij, geen nuchtere economische analyse. En zoals we vandaag zien, trappen slimme beleggers er niet (lang) in.
Natuurlijk, het kan best zo zijn dat het straks weer wat omlaag gaat. Markten bewegen nu eenmaal. Maar het punt is: de mate van paniek en de apocalyptische toon van de berichtgeving stonden in geen verhouding tot de feitelijke gebeurtenis (een aankondiging van tarieven die al lang verwacht kon worden). Het was de reactie die buiten proportie was, niet per se de actie van Trump zelf.
Dit toont eens te meer aan hoe onbetrouwbaar de financiële 'experts' en de mainstream media zijn als het gaat om het duiden van gebeurtenissen die niet in hun globalistische straatje passen. Emotie en politieke vooringenomenheid winnen het keer op keer van nuchtere analyse.
Steun DDS! De Dagelijkse Standaard vecht tegen de stroom in en brengt u het nieuws en de opinie die de mainstream media vaak voor u verzwijgen. Maar dit belangrijke werk kost geld en wij zijn volledig afhankelijk van de steun van onze lezers. Wilt u dat wij doorgaan? Help ons dan met een donatie via BackMe! Elke bijdrage, groot of klein, helpt ons om uw stem te blijven vertegenwoordigen en de strijd voor een écht rechts geluid voort te zetten. Doneer nu via: https://dds.backme.org/
Het voorzichtige herstel op de beurzen vandaag is geen wonder, maar een logisch gevolg van overdreven paniek. De koopjesjagers doen hun werk, en wie gisteren in paniek verkocht, heeft zichzelf waarschijnlijk in de voet geschoten. Het belangrijkste les: laat u niet gek maken door de hysterische koppen en de paniekzaaierij van het establishment. Trumps beleid was voorspelbaar, de reactie erop was dat niet – of beter gezegd: de overreactie was voorspelbaar voor wie weet hoe de hazen lopen in medialand. Gelukkig keert de nuchterheid nu (even?) terug. De paniek was onzin.