shutterstock 314076806

Nederland daalt op KidsRights-index door slechte waterkwaliteit en lage vaccinatiegraad: "Radicaal door het ijs gezakt!"

Binnenland17 jul , 9:00
Nederland staat er slecht voor wat betreft de bescherming van kinderrechten. Dit blijkt uit het recente rapport van de internationale kinderrechtenorganisatie KidsRights, dat in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam is opgesteld. Volgens het onderzoek daalt Nederland op de wereldranglijst voor kindergezondheidszorg met maar liefst twaalf plaatsen.
Voorzitter van KidsRights, Marc Dullaert, benadrukt in een verklaring dat Nederland al jaren "radicaal door het ijs zakt" als het gaat om de bescherming van kwetsbare kinderen. We slagen er in Nederland niet in om honderdduizenden kinderen die onder de armoedegrens leven of uit huis zijn geplaatst, te voorzien van een bestaansminimum, goede zorg en bescherming. “Als het goed gaat met een kind, is Nederland een paradijs met goed onderwijs, maar kinderen aan de kwetsbare kant worden onvoldoende opgevangen,” aldus Dullaert.
In het overzicht van de KidsRights Index staat Nederland dit jaar op plaats negentien van de 193 onderzochte landen. Dit is een lichte verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen Nederland twintigste stond, maar de daling van zestien plaatsen ten opzichte van twee jaar geleden blijft zorgwekkend.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Dullaert benadrukt dat "een land dat niet goed voor zijn kwetsbare kinderen zorgt een groot probleem heeft." Hij roept het kabinet op om prioriteit te geven aan de huidige en toekomstige generatie kwetsbare kinderen en jongeren.
Wat zijn dan precies die zogenaamde problemen? Armoede? De problemen in de jeugdzorg? Ja, zéker. Maar, ga ook vooral niet voorbij aan een ander groot probleem: de waterkwaliteit! Jawel, de afnemende waterkwaliteit heeft volgens de WHO (daar hebben we ze weer!) een negatieve invloed op de gezondheid van kinderen in Nederland. En nu we het toch over de WHO hebben – uiteraard zijn er ook zorgen over de afname van de vaccinatiegraad! (Aha!).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten