1. Home
  2. -Frits Bosch- Nederland is overbevolkt
frits

-Frits Bosch- Nederland is overbevolkt

Opinie16 jul , 11:00
Koningin Juliana verklaarde in haar troonrede van 1950 namens kabinetDrees: “Nederland is vol, vol, vol.” Emigreren! De bevolkingsomvangbedroeg in 1952 8 miljoen en telt nu bijna 18 miljoen zielen. Eenkatholiek gezin kreeg in 1850 9 kinderen. De vruchtbaarheid bedraagt nu1,78 kinderen bedraagt, terwijl 2,1 benodigd is voor demografischestabiliteit van de autochtone bevolking. De bevolking neemt toch toe doorimmigratie.
Waardoor is de vruchtbaarheid zo laag? Sinds 1850 hebben zich tweefeministische revoluties voorgedaan die voor emancipatie van de vrouwhebben gezorgd. De vrouw moest gaan werken en ‘op naar de top’ in hetbedrijfsleven, geholpen via quota. Kinderen krijgen wordt uitgesteld dooropleiding en werk. Moederschap wordt gezien als een belemmering naar eensuccesvol leven.
Zo vinden progressieven zelfontplooiing belangrijker daneen gezin stichten. Voorts kwam de pastoor niet meer pushen voormeer kinderen. De vrouw kan via de pil bepalen of en wanneer kinderenkomen. Vervolgens wordt de vraag gesteld: “Willen we in deze vreselijkewereld kinderen?” Leden van de BirthStrike beweging verklaren dat zebewust kinderloos blijven vanwege gebrek aan actie om klimaatveranderingtegen te geen. “De mensheid is een massavernietigingswapen” volgens VNbaas Antonio Guterres. Als dat zo is, schaf de mensheid af! Ze wordenantihumanisten genoemd. Alles drijft naar minder kinderen.
Is Nederland overbevolkt? Daar is geen norm voor anders dan dat onsinwonertal per vierkante meter vergeleken bij andere landen extreem hoogis en evenzo de ‘footprint’. 18 miljoen mensen zorgen ervoor dat onzenatuur op de terugtocht is en de infrastructuur op tilt staat. Devergrijzing drukt op de vruchtbaarheid. Door de noodrem op immigratie zalhet immigratie-emigratie overschot afnemen. De bevolking zal over eenpaar een top bereiken en zal dan afnemen. Dat zal een verademing zijn,want naar menig beleving is Nederland overbevolkt.
Frits Bosch
Auteur: “Schaft ook Nederland zich af?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten