Voormalig minister Plasterk (PvdA) haalt uit naar GroenLinks Amsterdam: noemt klimaatbeleid 'een religie'

Geen categorie20 jan 2019, 15:00
PvdA-prominent Plasterk (PvdA) haalt fel uit naar GroenLinks Amsterdam, waarmee zijn partij in het stadsbestuur zit, en zegt over de klimaatplannen: "Dit is geen democratie, maar oproep tot gebed." Via De Telegraaf.
GroenLinks Amsterdam haalt bij Ronald Plasterk kennelijk het bloed onder zijn nagels vandaan. Zij bedienen zich volgens Plasterk van een soort schijndemocratie. Als bewijs haalt hij een interview aan met GroenLinks-wethouder Marieke van Doorninck (Duurzaamheid). Die zegt over het klimaatbeleid: "Dat het moet staat vast." maar geeft Amsterdammers wél de optie om zelf met ideeën te komen over de invulling van het beleid. Hier zijn tweet:
[embed]https://twitter.com/RPlasterk/status/1086928964453613568[/embed]
Links Amsterdam wil veel verder gaan dan het kabinet in het terugdringen van de CO2-uitstoot, door binnen twaalf jaar de CO2-uitstoot met 70 procent te hebben verlaagd. Nou, mooi is dat!
Het Amsterdamse GroenLinks doet zich voor als een juffrouw van de basisschool die met haar klas een eenzijdige afspraak maakt over het opruimen van het klaslokaal, en vervolgens doet alsof je ergens ook maar een keus in had. 'Nu mag je kiezen tussen poetsen, schrobben of vegen, dat is nu eenmaal de afspraak!'
De vergelijking die Plasterk maakt door klimaatbeleid gelijk te stellen aan religie, is er een die vaker wordt gemaakt. Als je ergens ook maar enige twijfels over hebt, niet mee wilt doen of meent dat bepaalde maatregelen niet of onvoldoende bijdragen aan de oplossing, dan wordt je al snel weggezet als pessimist, klimaatontkenner of -scepticus, 'onderdeel van het probleem' etc.. Open en eerlijke discussie is er tegenwoordig haast niet meer bij. Doe je toch een poging, dan krijg je een stortvloed aan voorgekauwde argumenten:
De lijst kan eindeloos worden aangevuld, de argumenten zijn vaak een beroep op autoriteit, dogma, (geloofs-) overtuiging, gevoelsmatig en vanuit een morele verhevenheid waar je 'u' tegen zegt. Let maar op, als die discussie er in Amsterdam komt kun je deze vijf opgesomde zinnen (of de strekking ervan) er zo bij houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten